avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inregistrare in REVISAL desfacere C.I.M.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inregistrare in REVISAL desfacere C.I.M.

Am un angajat care si-a dat demisia in data de 09.08.2011.Perioada de preaviz este 20 de zile lucratoare.
La ce data trebuie sa transmit desfacerea contractului in Revisal, daca ziua de 15. august era ziua nelucratoare.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:35, 30 August 2011
Incepand cu data de 9 aug. numarati 20 de zile lucratoare.
Asa cum am calculat eu, daca nu i-au in considerare ziua de 15. august, ca a fost zi nelucratoare, atunci ultima zi lucratoare va fi data de 06.septembrie.Atunci Revisalul trebuie sa trimit in data de 7. septembrie?
"La incetarea activitatii, REVISAL se va completa si transmite la ITM, cel tarziu la data incetarii contractului de munca a salariatului in cauza". adica 06 septembrie.
Citind reglementarile in vigoare, solutia la problema dvs. se contureaza cu o usurinta care o sa va surprinda:
Conform art. 81/7 din Cod, "Contractul individual de munc inceteaz la data expirarii termenului de preaviz ....".
De asemenea, in conformitate cu prevederile HG 500/2001 art. 4/1 lit "d", completarea, respectiv, inregistrarea in registru a incetarii contractului individual de munca se face "la data incetarii contractului individual de munca/la data luarii la cunostinta a evenimentului ce a determinat, n conditiile legii, incetarea contractului individual de munca".

Ramane faptul foarte simplu, acela de a opera incetarea contractului individual de munca, respectand conditiile cumulative de mai sus.
Ultima modificare: Luni, 29 August 2011
ContSters193759, utilizator
Dar data de 06 septembrie va fi ultima zi lucratoare al salariatului.Daca se razgandeste poate fi prelungita contractul si nu trebuie sa desfac.Daca desfac contractul in data de 06 septembrie atunci trebuie sa angajez din nou.
N-ar fi bine sa trimit Revisalul in data de 07.septembrie?

Alte discuții în legătură

Preaviz demisie cris2279 cris2279 Buna ziua, Am o situatie: imi puteti confirma va rog ca nu gresesc? Demisie: 31.05.2013 Preaviz: 20 zile lucratoare In acest caz: Data incetare: ... (vezi toată discuția)
Data incetarii cim carsim4 carsim4 Va rog sa imi spuneti daca prin data incetarii contratului individual de munca se intelege ultima zi lucrata si daca da...aceasta data va apare in revisal ca ... (vezi toată discuția)
Transmitere revisal -decizie desfacere cim ioanaep ioanaep Buna ziua, Intrebarea mea este: cand trebuie transmis revisalul la ITM in cazul deciziei de desfacere a contractului de munca, ultima zi in care se lucreaza ... (vezi toată discuția)