avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inregistrare in REVISAL desfacere C.I.M.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inregistrare in REVISAL desfacere C.I.M.

Am un angajat care si-a dat demisia in data de 09.08.2011.Perioada de preaviz este 20 de zile lucratoare.
La ce data trebuie sa transmit desfacerea contractului in Revisal, daca ziua de 15. august era ziua nelucratoare.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:35, 30 August 2011
Potrivit HG 500/2011 modificarea se inregistreaza in registrul electronic si se transmite la data incetarii contractului, deci, daca pe 06 Septembrie este ultima zi de munca, atunci contractul va inceta de la data de 07 Septembrie si, ca urmare, in aceasta zi trebuie transmis registrul electronic avand operata aceasta modificare.
In plus fata de ce au raspuns cei de dinaintea mea, pe perioada preavizului puteti renunta oricand la serviciile salariatului ce si-a dat demisia si cu aceeasi data sa intocmiti decizia de incetare a contractului individual de munca si sa transmiteti revisalul (art. 79 alin. (7) din Codul muncii).
1. Demisia este reglementata , in prezent, de art.81 C.mun. si nu de art.79 C.mun... codul muncii a fost republicat si s-a dat o noua numertoare articolelor.

2. Legea este clara ... c.i.m.inceteaza la data expirarii termenului de preaviz si nu in ziua urmatoare celei in care expira preavizul ...de asemenea, nu exista niciun text de lege care sa prevada ce fel de zi este cea in care inceteaza c.i.m., zi lucratoare sau zi nelucratoare .

3. In speta, daca preavizul incepe sa curga din data de 09.08.2011 atunci ultima zi de preaviz este 08.09.2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz demisie cris2279 cris2279 Buna ziua, Am o situatie: imi puteti confirma va rog ca nu gresesc? Demisie: 31.05.2013 Preaviz: 20 zile lucratoare In acest caz: Data incetare: ... (vezi toată discuția)
Data incetarii cim carsim4 carsim4 Va rog sa imi spuneti daca prin data incetarii contratului individual de munca se intelege ultima zi lucrata si daca da...aceasta data va apare in revisal ca ... (vezi toată discuția)
Transmitere revisal -decizie desfacere cim ioanaep ioanaep Buna ziua, Intrebarea mea este: cand trebuie transmis revisalul la ITM in cazul deciziei de desfacere a contractului de munca, ultima zi in care se lucreaza ... (vezi toată discuția)