avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum este mai bine de facut
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum este mai bine de facut

sora mea este casatorita si are o boala incurabila, are doi copii care sunt majori si ar vrea sa lase copiilor partea ei din ce a realizat pana acum pe perioada casatoriei. ce poate sa faca ca dupa moartea ei copii sa mosteneasca partea ei si sa nu poata ataca nimeni actele ce le va face lor.#-o
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 04:19, 30 August 2011
Pai in caz de deces copii vor mosteni oricum 3/4 din partea ei iar dvs. 1/4. Dvs. la decesul ei puteti renunta la 1/4.

Dupa 1 octombrie veti putea incheia o conventie matrimoniala prin ca sa separati bunurile detinute de sotie si cele detinute de dvs. si atunci va putea sa transfere catre copii bunurile prin donatie sau vanzare-cumparare.
pai in caqz de deces oricum mostenesc o parte
sau face act de vanzare cumparare
Solutii se gasesc daca sotul dansii ar fi de acord cu asta . Daca nu, nu-i ramane decat divortul, ca dupa decesul dansii sa fie mostenita doar de copii.
da dar ea vrea partea care i se revine ei sa o doneze la copii sa sa faca act de vanzare cumparare fara ca el sa stie. se poate asa ceva?
nu.

Alte discuții în legătură

Testament sau act de vanzare-cumparare? Ellena007 Ellena007 Sotul are o fata recunoscuta dintr-o alta casatorie,si sotia are o fata tot din fosta casatorie.Sotul vrea sa-I lase sotiei toate bunurile.Cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Va rog un sfat StanescuMihai StanescuMihai Buna ziua, Detin un apartament cumparat inaintea casatoriei si sunt interesat sa il impart in mod egal 1/2, legal, cu sotia mea. Ma puteti sfatui va rog, ce ... (vezi toată discuția)
Testament in favoarea sotiei ContSters223764 ContSters223764 Buna ziua, As vrea sa stiu si eu o metoda buna prin care se poate lasa mostenire toata averea de catre sot, sotiei acestuia in urma decesului fara ca, copii ... (vezi toată discuția)