avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere Neintemeiata in spatiul UE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere Neintemeiata in spatiul UE

Buna ziua.
problema sta in felul urmator. lucrez pentru o companie in Cipru, pozitia mea este de client support manager. Suntem 2 romani deja in companie si amandoi am primit notificari de concediere astazi iar ultima zi de munca o sa fie maine...
Motivul concedierii este "desfiintarea postului" atat pentru mine cat si pentru colega mea dar o alta colega de origine lituaniana ramane in continuare angajata pe aceeasi pozitie. Contractul meu se termina in februarie 2012. Mi-a fost ofertit un salariu compensatoriu si cam atat.
Intrebarea mea este:
Ce masuri pot lua impotriva acestei companii?
Concediul trebuie platit?(nu am apucat sa-mi iau concediul legal)
Acest tip de firme regulate de catre CySEC trebuie sa ceara angajatilor documente de la biroul de emigrari si caziere judiciare de la politia tarii in care isi au sediul iar noua nu ne-a cerut nimeni asa ceva.
Angajatii neverificati de aceasta insitutie nu au dreptul legal sa vada informatii personale si financiare ale clientilor iar noi avem cu totii.
Persoanele fara studii superioare nu au voie sa detina functii de conducere cum detine cel care a facut discriminarea.
Va rog mult, un raspuns cat mai rapid ma va ajuta sa-mi fac dreptate.

ps. ce documente trebuie sa cer firmei ca sa fiu sigur ca imi voi putea dovedi problema in instanta?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: 85BAM , utilizator 08:48, 30 August 2011
Firma angajatoare este din tara sau din Cipru? ... intrucat sunt legislatii diferite.

Pentru Cipru, instan?a pentru litigiile de munca are competenta exclusiva asupra tuturor litigiilor de munca rezultate din incetarea angajarii, cum ar fi acordarea de compensatii pentru concedierea ilegala (cu exceptia situatiei in care suma solicitata depaseste echivalentul salariului pe doi ani, in acest caz competenta apar?inand instantelor teritoriale), plata preavizului, indemnizatii în cazul concedierilor colective, precum si litigii rezultate din contractul de munca, cum ar fi marirea salariului, concediul de odihna anual, al treisprezecelea salariu sau primele.
Exista în prezent 3 instante pentru litigiile de munca in Republica Cipru, cu sediul in Nicosia, Limassol ?i Larnaca.

compania este din cipru. oras limassol. in cursul zilei de maine am sa merg pe timpul zilei (mentionez ca de 6 luni muncesc numai ture de noapte 5 zile/saptamana 8 ore/zi). dupa ce vad documentele pe care le primesc am sa fac un update cu acestea. va multumesc foarte mult pentru raspunsul prompt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract munca Rotunjeanu Rotunjeanu Cum pot afla informatii despre contractul meu de munca facut de angajatorul cypriot..unde ma pot adresa ? (vezi toată discuția)
Contractul de munca - urgent ! Adevar1 Adevar1 Buna seara, In 2013 am semnat un contract de munca cu un magazin din Cipru, patronul nu a vrut sa pastrez si eu un duplicat original al contractului. Desi ... (vezi toată discuția)
Lucrez in cipru elisa2012 elisa2012 Buna seara.Lucrez de cativa ani in Cipru,insa nu cunosc bine legile.Eu sunt angajata la pizza hut ca fiind part-time,insa lucrez full-time,si nu am nici ... (vezi toată discuția)