Buna seara.Lucrez de cativa ani in Cipru,insa nu cunosc bine legile.Eu sunt angajata la pizza hut ca fiind part-time,insa lucrez full-time,si nu am nici concediu platit,sau vre-un alt beneficiu,nici al 13-lea salariu,Este normal acest lucru?de ce sa fiu part-time cand eu lucrez cate 54 ore pe saptamana?si avem 2 zile libere pe luna,care nu sunt platite,insa chiar daca imi iau zilele libere sau nu,sunt obligata sa semnez o hartie precum le-am luat.si nici acele zile nu sunt platite,ei spun ca,daca vrem sa fie platite,ne taie 20 de centi din banii de pe ora.mentionez faptul ca eu iau 3.88 euro pe ora.va multumesc
Fie va adresati instantei de judecata. Instanţa pentru litigiile de muncă are competenţă exclusivă asupra tuturor litigiilor de muncă rezultate din încetarea angajării, cum ar fi acordarea de compensaţii pentru concedierea ilegală (cu excepţia situaţiei în care suma solicitată depăşeşte echivalentul salariului pe doi ani, în acest caz competenţa aparţinând instanţelor teritoriale), plata preavizului, indemnizaţii în cazul concedierilor colective, precum şi litigii rezultate din contractul de muncă, cum ar fi mărirea salariului, concediul de odihnă anual, al treisprezecelea salariu sau primele.
Există în prezent 3 instanţe pentru litigiile de muncă în Republica Cipru, cu sediul în Nicosia, Limassol şi Larnaca.
Fie va adresati pentru a va indruma ce sa faceti mai concret Ambasadei Romaniei in Cipru.
Adresa: Strada Piraeos, nr. 27, cartier Strovolos, cod poștal 2023, Nicosia, Cipru
Fie va adresati inspectoratelor de muncă, care funcţioneaza sub mecanismele de control ale Departamentului Relațiilor de Muncă din cadrul Ministerului Muncii și Asigurărilor Sociale din Cipru.