avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... clauza despagubiri formare profesionala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

clauza despagubiri formare profesionala

Buna ziua.
La locul de munca am beneficiat de un curs de formare profesionala de aproximativ 20 zile in urma caruia am obtinut o diploma .
Acum dupa aproximativ 2 luni mi se aduce un act aditional incheiat cu data de 01.07.2011 prin care sa ma oblig a nu demisiona 3 ani de zile sau a restitui costurile cursului in caz contrar , insa nu este nicunde specificata suma de restituit.
Intrebarea mea este : pot fi obligata la despagubiri in cazul in care nu accept sa semnez anexa si imi dau demisia ? avand in vedere ca aceasta anexa si clauzele ei trebuiau sa mi fie aduse la cunostinta inainte de a incepe cursul ?!
Legea 53/2003 , art 17,alin 2, pct d) specifica faptul ca angajatorul are obligatia de a informa orice clauze ANTERIOR incheierii contractului de munca.
Cel mai recent răspuns: adrianaclaudia85 , utilizator 15:42, 30 August 2011
Nu semnezi, nu platesti.
Semnezi, platesti.
Art.20 alin.2 lit.a
Art.197 alin.1,2
Art.198 alin.1,2,3
multumesc pentru raspuns=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisia - motiv imputabil conform contractului de munca mariusmures83 mariusmures83 Buna ziua, As avea o intrebare, legat de un contract individual de munca in care se stipuleaza \\\\" Salariatului ii revin in principal urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, urmează sa ma angajez la o firma, menționez ca sunt ... Andrep1997 Andrep1997 Buna ziua, urmează sa ma angajez la o firma, Menționez ca sunt studenta și urmează sa ma formeze o persoana din cadrul firmei. Pentru încheierea ... (vezi toată discuția)
Obligativitate semnare act aditional dupa terminarea cursurilor de formare diana_gabriela diana_gabriela Buna seara! In luna iulie 2014, am participat la un curs (5zile) platit de societatea pentru care lucrez. Dupa terminarea cursului mi s-a inaintat spre ... (vezi toată discuția)