Buna ziua
Va rog frumos sa ma ajutati si in acest caz, concret socrii mei cu care locuim in aceeasi casa au impreuna o Intreprindere Familiala, pe care au luat un credit de la o soc. nebancara, in anul 2009,in suma de 18.300ron.Dupa ce au platit lunar 1 an si jumatate,nu am mai putut achita la timp ratele, s-au adunat si multe penalitati,iar acum in august 2011 vine somatie de plata(executor judecatoresc) in suma de 27.000 ron.
La contractul de microcredit este si un contract de garantie personala, si un contract de garantie reala in care este inscris ca si garantie o dacie in suma de 3.500 ron.
Somatia de plata de la executorul judecatoresc vine si cu un proces verbal in care se spune de o sentinta judecatorasca pe care noi nu o avem si nici nu au fost chemati intr-un proces socrii mei.A mai venit o comunicare sa fie acasa in data de..... la ora de........pt punerea in executare a titlului executoriu.
Socrii mei sunt amandoi plecati din tara , ce pot face in aceasta situatie?
Casa in care locuim are contract de vanzare cumparare pe numele copiilor,nu mai este pe numele lor.Au voie sa execute silit bunuri din casa , daca nu le mai apartine?Sau pot sa execute doar garantia depusa , respectiv dacia, si amandoi au pensii, eventual sa la puna poprire pe pensii.
Ce se poate face in aceasta situatie?
Multumesc!
Buna dimineata!
Pt.casa care este si domiciliul celor datori este un contract de vanzare cumparare.Se poate ataca contractul pt ca este facut recent, in iunie 2011?Sau nu au voie sa se atinga de casa si bunurile din casa?Multumesc!
Da, pot ataca actul de vanzare in instanta, pot cere revocare actului daca acesta s-a facut in dauna sa, pt a-si creea sau mari starea de insolvabilitate ( debitorul). Vor avea succes daca creanta era certa , lichida si exigibila si actul s-a intocmit cu complicitatea tertului dobanditor ( a dvs)
Pana atunci mai e, puteti sa nu-i lasati sa intre, cat executarea nu va priveste..
Socrii dvs se pot intelege cu creditorul sa plateasca esalonat suma, in cateva transe.. e pacat sa se ajunga la costuri si mai mari