avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj absolvent facultate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj absolvent facultate

Am terminat facultatea la zi. Am depus dosarul la Somaj pentru "Pasul 1". Am vechime pe cartea de munca cam 14 ani, lucrati inainte de facultate. Intrebarea mea este: Cat va fi indemnizatia de somaj(250 sau in functie de vechime)/ care va fi perioada( 6 sau 9 luni)?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:08, 30 August 2011
Se primeste 12 luni pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.
Cuantumul indemnizatiei de somaj este o suma fixa, neimpozabila, lunara, reprezentnd 75% din salariul de baza minim brut pe tara, in vigoare la data stabilirii acestuia. Indemnizatia se plateste lunar.

Din continutul art. 37 alin 1, art.39 alin.1 lit.c) si art.39 alin.2 lit a) rezulta ca aveti dreptul la o indemnizatie de 75% din valoarea indicatorului social de referinta (500 lei), pe o perioada de 12 luni (stagiu de cotizare mai mare de 10 ani).

Art. 37. - (1) Constituie stagiu de cotizare perioadele in care angajatii sau, dupa caz, si angajatorii au datorat contributii de asigurari pentru somaj in sistemul asigurarilor pentru somaj in Romania, precum si in alte tari, in conditiile stabilite prin acordurile si conventiile internationale la care Romania este parte.

Art. 39. - (1) Indemnizatia de somaj se acorda somerilor prevazuti la art. 17 alin. (1), pe perioade stabilite diferentiat, n functie de stagiul de cotizare, dupa cum urmeaza:
c) 12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani.

(2) Cuantumul indemnizatiei de somaj prevazute la alin. (1) este o suma acordata lunar si n mod diferentiat, in functie de stagiul de cotizare, dupa cum urmeaza:
a) 75% din valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data stabilirii acestuia, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin un an;
Ultima modificare: Marți, 30 August 2011
ContSters42179, utilizator
1. Daca sunteti inregistrat la Agentia de Somaj in calitate de absolvent veti primi o indemnizatie de somaj de 250 lei lunar timp de 6 luni.
2. Daca veti mai beneficia vreodata de indemnizatie de somaj, in calitate de salariat concediat, atunci se va tine cont si de perioada de 14 ani cotizata la somaj.
Raspunsul corect este: 250 lei timp de 6 luni. Dam , multumesc pentru raspuns.
:offtopic:

1. Daca stiati raspunsul corect atunci de ce ati mai intrebat?
2. Ati vrut sa ne incercati daca stim raspunsul?
3. Ce calificativ imi dati, ca am stiut?
Ultima modificare: Marți, 30 August 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de somaj bionela5 bionela5 daca inchei contractul de munca cu o societate si te angajezi la o alta societate fara intrerupere pe cartea de munca, - cat trebuie sa fii angajat la noua ... (vezi toată discuția)
Cuantumul indemnizatiei de somaj si perioada in care voi beneficia de aceasta etves_tiberiu etves_tiberiu Am o intrebare legata de somaj. Daca eu am lucrat un an de zile cu un salariu de 3.000 RON/luna si dupa acest an sunt dat afara la cat sa ma astept la valoarea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj juditbacso juditbacso Buna ziua! Am lucrat in invatamant si am o vechime de 5 ani si 6 luni cu un salariu de 1200 ron.Am depus actele la somaj si mi-au spus ca primesc lunar 375 ... (vezi toată discuția)