Stie cineva, daca cererea de chemare la conciliere/notificarea trebuie sa contina ca si termen de raspuns din partea celui cu care dorim sa incheiem o tranzactie....
termenul de 15 zile-de la data la care i-am trmis prin posta notificarea?
Aceste zile sunt lucratoare sau nu?
Va multumesc...:wave:
termenul de 15 zile , este un termen prohibitiv de procedura in sensul ca in termen de 15 zile de la primirea Notificarii nu se poate fixa data la care va avea loc concilierea.
In functie de caracterul lor termenele de procedura sunt : imperative si prohibitive.
imperative- inauntrul carora trebuie indeplinit actul de procedura si
prohibitive (dilatorii) - inauntul carora nu poate fi savarsit actul de procedura.
Termenul pt convocarea la conciliere este un termen prohibitiv pt a da posibilitate partii sa se prezinte la conciiere (sa aibe timp sa-si planifice aceasta intrunire)
asa este stimate coleg..
insa , probabil eu nu m-am facut inteles...
intrebam: daca termenul este de 15 zile (lucratoare sau nu) si daca e necesar sa specific asta in cererea de chemare la conciliere/notificare ori pot calcula si stabili data fara a mai fi necesar sa specific acest lucru
Multumesc pentru intentia buna de a ma ajuta!=D>
concilierea in sine sa fie stabilita intr-un termen de minim 15 zile nelucratoare fara a se lua in calcul ziua in care a primit si ziua in care e concilierea
nu cred ca trebuie mentionat asta in cerere neaparat, dar trebuie s-o dovedesti, cu o .... confirmare de primire, o recomandata
termenul se numare pe zile libere si este suficient sa stabiliti data ora si locul concilierii.
Se va verifica ulterior in instanta, la cererea partii interesate, daca data fixata pt conciliere a respectat prevederile legale .
ATENTIE se vorbeste in lege de 15 zile de la primirea Notificarii asa ca luati in calcul si zilele necesare intre depunera la posta si ajungerea acesteia la destinatie, mai adaugati inca 5 zile pt efectuarea serviciului postal.