avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Nu mi se plateste factura
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Nu mi se plateste factura

Imi dau seama ca nu am prea multe sanse sa-mi mai recuperez banii, dar poate totusi se poate face ceva.

Povestea este urmatoarea:
Eu prestez servicii ca PFA.
O buna perioada de timp am lucrat cu o firma, am fost platita la timp, totul a fost in regula, de aceea nu am considerat necesar sa inchei un contract de colaborare cu ei.
In ianuarie am emis o factura catre aceasta firma, dupa care in februarie inca 2. Din pacate am trimis facturile prin posta (deci nu sunt semnate de primire) si nu mai gasesc nici confirmarile de primire. Suntem deja in luna iunie si nu am primit niciun leu de la ei. In urma discutiilor telefonice pe care le-am avut din martie si pana acum, mi-au explicat ca momentan nu au bani sa ma plateasca dar vor face tot posibilul sa achite macar o parte din facturi... si tot astept.
Mai pot face ceva in conditiile acestea?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ILINCA MARIETA , Consilier juridic 16:53, 18 Iunie 2009
mergeti cu o notificare oficiala, in baza contractului si facturilor trimise in data..., sunteti datori suma....
Macar o vor recunoaste.
iti poti face copii de pe confirmari de primire facand cerere la posta. faci o convocare la conciliere asa cum prevede legea dupa care il dai in judecata sa-ti recuperezi contravaloarea facturilor
Faceti o notificare prin care le aduceti la cunostinta ce va datoreaza si daca nu va achita intr-un termen de 15 zile de la primirea notificarii ii veti actiona in judecata, notificare care tine loc si de invitatie la conciliere directa. De la termenul pe care il stabiliti sa va achite facturile calculati inca 15 zile, si daca nu se conformeaza sa va aplateasca actionatii in judecata pe dreptul comun. O sa va coste si taxele de timbru care se vor calcula la vlaoare, asta pentru ca nu aveti facturile semnate de catre ei si nici contract , altfel puteati sa-i actinati pe OUG 5/2001 si v-ar fi costat taxa de timbru doar 39 lei. Este bine sa cereti si de la posta confirmarile de primire pt facturile trimise.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o suma de bani de recuperat de la o societate comerciala bogdan2010 bogdan2010 am lucrat ca inchiriat cu un utilaj de constructie la o societate comerciala timp de 2 ani 2007 si 2008 . trebuiau sa imi vireze intraga suma de bani la ... (vezi toată discuția)
Rog ajutor - neplata de factura adi6982 adi6982 Buna ziua, Indraznesc sa intreb aici deoarece nu cunosc foarte bine procedurile. Iata situatia: - detin societate comerciala SRL - in data de 17.07.2007 am ... (vezi toată discuția)
Factura neachitata carymen carymen buna ziua! o firma primeste de la o alta firma o comanda de prestari servicii! sfirma prestatoare onoreaza comanda si executa lucrarea; emite factura si o ... (vezi toată discuția)