avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... invitatie conciliere directa
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

invitatie conciliere directa

Cum se poate formula invitatia la conciliere, in ceea ce priveste fixarea datei concilierii, in conditiile in care data respectiva trebuie stabilita dupa 15 zile de la comunicarea invitatiei ? Eu nu am de unde sa stiu data la care va primi prin posta invitatia, :) pentru a fixa ca data a 16-a zi de la primire? M-ar interesa formularea concreta.
In situatia in care nu este gasit la sediu debitorul, de catre postas, cum procedez pentru a fi primita aceasta invitatie?
Ultima modificare: Miercuri, 8 Februarie 2012
aleodor27, utilizator
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 13:14, 9 Februarie 2012
luati-va un avans de cinci zile de cand trimiteti invitatia prin posta. data trebuie stabilita dupa 15 zile nu in a 16 zi neaparat.
aleodor27 a scris:

In situatia in care nu este gasit la sediu debitorul, de catre postas, cum procedez pentru a fi primita aceasta invitatie?

Invitatia la conciliere o trimiteti cu confirmare de primire iar daca debitorul nu este la sediu, functionarul postal va lasa un aviz prin care il informeaza pe acesta ca are de ridicat o recomandata de la posta. Cand veti primi inapoi confirmarea, veti sti ca acesta a primit plicul la sediu sau l-a ridicat de la posta.
L.C.
Va multumesc pentru raspunsuri.
Problema este ca toate notificarile pe care i le-am trimis prin posta ne-au fost returnate de factorul postal, intrucat, intentionat, debitorul nu primeste nimic. Pe plicul si confirmarea returnate scire - expirat termen de pastrare. Am adresat intrebarea avand in vedere acest fapt. Astfel este greu de stabilit si termenul de dupa 15 zile, pentru a avea o invitatie cat mai corecta si legala.
Am gasit o discutie similara din care reiese ca puteti formula cererea de chemare in judecata, atasand plicul cu dovada returnarii documentelor transmise la debitor
www.avocatnet.ro/content/for...
L.C.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neprimirea actelor comunicate - concilierea directa ramy84 ramy84 O societate comerciala a trimis o convocare la conciliere directa debitorului sau , persoana fizica, acesta insa nu a fost gasit, recomandata fiind inapoiata ... (vezi toată discuția)
Adresa necunoscuta a debitorului avocatnetuser avocatnetuser Buna, Doresc sa recuperez o creanta e la un debitor. I-am trimis convocare la conciliere, insa plicul s-a returnat, pe motiv ca si-a aschimbat adresa. Pe ... (vezi toată discuția)
Scrisoare cu confirmare de primire Ela DUMITRU Ela DUMITRU Buna seara, Cine poate să îmi ofere un raspuns: am trimis un plic cu confirmare de primire către primăria de care apartin,însă plicul respectiv a fost ... (vezi toată discuția)