avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... adresa necunoscuta a debitorului
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

adresa necunoscuta a debitorului

Buna,

Doresc sa recuperez o creanta e la un debitor. I-am trimis convocare la conciliere, insa plicul s-a returnat, pe motiv ca si-a aschimbat adresa. Pe site-ul ORC figureaza cu adresa de pe plic. Cum procedez mai departe? Pot intenta actiune si sa anexez eventual un certificat constator din care sa reiasa ca sediul e acelasi de pe plic? Cum as putea afla alta adresa?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:35, 16 Iunie 2009
Puteti sa-l dati in urmarire ?
Rationamentul d-voastra este corect.
Dar ... sfatul colegii daniela nu mi se pare realist. Nu sunteti organ de politie ca sa-l dati in urmarire.
Veti putea insa afla adresa sa actuala in eventualitatea ca faceti plangere penala privind savarsirea infractiunii de "inselaciune".
Nu sunt intrunite conditiile pentru a fi caz de inselaciune. Doresc doar sa incasez contravaloarea unor facturi neachitate. Ce e drept, datoria este destul de veche si se va prescrie in toamna , de aceea doresc sa urgentez lucrurile, si sa inregistrez actiunea la instanta, insa nu vreau sa risc ca instanta sa imi repsinga actiunea pe motiv de prematuritate, intrucat nu pot face dovada ca a luat la cunostinta convocarea la conciliere prelabila.
pot face un proces verbal de conciliere in care sa indic faptul ca am incercat convocarea, dar din cauze ce nu tin de mine, nu am semnatura de primire, intrucat paratul nu a fost gasit la adresa declarata ca si sediu.
pai mergeti pe conditiile ordonantei 5/2001, unde nu este necesara concilierea directa, dar demonstrati temeinic ca creanta este certa , lichida si exigibila

Din pacate, am o factura expediata prin posta si o comanda trimisa prin e-mail, de un angajat al debitoarei, fara se se faca mentiun edespre debitoare sau sa semneze din partea acesteia. Nu cred ca mi se accepta astfel cererea.

Alte discuții în legătură

Plata nedatorata robertsega32 robertsega32 Am platit, din eroare, o factura de doua ori. Am incercat, pe cale amiabila, recuperarea platii nedatorate efectuate. Nu am reusit. Am facut si invitatie la ... (vezi toată discuția)
Lipsa conciliere directa. Monica H. Monica H. speta> Am un debitor pe care nu-l pot convoca la conciliere directa (se intorc plicurile cu \"expirat termen de pastrare\") deci cererea de chemare in ... (vezi toată discuția)
Invitatie conciliere directa aleodor27 aleodor27 Cum se poate formula invitatia la conciliere, in ceea ce priveste fixarea datei concilierii, in conditiile in care data respectiva trebuie stabilita dupa 15 ... (vezi toată discuția)