Doresc sa recuperez o creanta e la un debitor. I-am trimis convocare la conciliere, insa plicul s-a returnat, pe motiv ca si-a aschimbat adresa. Pe site-ul ORC figureaza cu adresa de pe plic. Cum procedez mai departe? Pot intenta actiune si sa anexez eventual un certificat constator din care sa reiasa ca sediul e acelasi de pe plic? Cum as putea afla alta adresa?
Multumesc
expediata prin posta cu confirmare de primire? aveti semnatura si stampila pe confirmare?
nu inteleg ,, fara se se faca mentiun edespre debitoare sau sa semneze din partea acesteia." te rog dezvolta...
factura este pentru o persoana fizica sau juridica?
exista plati partiale? refuzuri de marfa? obiectiuni la calitatea marfurilor? au contestat in vreun fel debitul?
Aveti posibilitatea sa solicitati de la Registru adresa actualizata a debitorului cat si starea juridica a acestuia la data actionarii in judecata, informatii prin care veti dovedi ca debitorul este de rea credinta si poate nu doreste intentionat sa primeasca invitatia la conciliere. Trebuie sa faceti totusi un efort si sa verificati si personal daca debitoarea mai functioneaza la adresa respectiva si apoi sa gasiti o cale prin care sa o faceti sa semneze ca a primit invitatia.
mai mergeti odata la registrul comertului si solicitati un nou certificat constatator.
apoi introduceti actiune in instanta in baza OG 5/2001 si asta cat mai repede , pt ca nu mai este timp, se va intra in vacanta judecatoreasca la 1 iulie.
si asa cum ati specificat termenul se va prescire in toamna..deci nu mai aveti prea mult timp.
puteti chiar sa faceti un efort, sa va deplasati personal si sa verificati daca firma functioneaza la acel sediu .
Plata nedatorata
robertsega32
Am platit, din eroare, o factura de doua ori. Am incercat, pe cale amiabila, recuperarea platii nedatorate efectuate. Nu am reusit. Am facut si invitatie la ... (vezi toată discuția)