avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am dreptul la cei 100 Euro pt. carte, ca si cadru ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am dreptul la cei 100 Euro pt. carte, ca si cadru didactic, daca...?

Am dreptul la cei 100 Euro pt. carte, ca si cadru didactic titular cu o vechime de 11 ani, daca... in anul scolar 2006-2007 am predat la catedra tot anul, iar in anul scolar 2007-2008 am predat la catedra doar in primul semestru iar in al doilea sem. am fost in concediu medical cu probleme legate de sarcina? :-/
Multumesc pt. promptitudine! Melinda
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:02, 27 August 2008
meli22 a scris:

Am dreptul la cei 100 Euro pt. carte, ca si cadru didactic titular cu o vechime de 11 ani, daca... in anul scolar 2006-2007 am predat la catedra tot anul, iar in anul scolar 2007-2008 am predat la catedra doar in primul semestru iar in al doilea sem. am fost in concediu medical cu probleme legate de sarcina? :-/
Multumesc pt. promptitudine! Melinda
Trebuie vazuta Legea invatamantului si acolo trebuie sa fie reglementat si acest aspect! Fiind cadru didactic ar trebui sa stiti dacva aveti si acest drept.
Conform H.G. nr. 453 / 2007, pentru aprobarea Normelor Metodologice de aplicare a Legii nr. 315 / 2006 privind stimularea achizitionarii de carti sau de programe educationale pe suport electronic necesare imbunatatirii activitatilor didactice in invatamantul preuniversitar, beneficiarii ajutorului financiar ce reprezinta echivalentul in lei a 100 Euro, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Nationala a Romaniei la data platii, sunt cadrele didactice titulare si/ sau suplinitoare calificate, incadrate in invatamantul preuniversitar, care sunt in activitate. Astfel, pot beneficia de acordarea ajutorului financiar prevazut de lege urmatoarele categorii de cadre didactice titulare si/sau suplinitoare calificate care desfasoara activitate didactica de predare / invatare, de instruire practica si de evaluare cu prescolarii/elevii, incadrate in invatamantul preuniversitar pe posturi didactice/catedre complete sau incomplete: cadre didactice titulare aflate in activitate; personal didactic de conducere, de indrumare si control si cadre didactice titulare cu catedre rezervate care desfasoara activitate didactica de predare _ invatare, de instruire practica si de evaluare cu prescolarii/elevii; cadre didactice suplinitoare calificate aflate in activitate; cadre didactice pensionate/asociate calificate, incadrate in regim de cumul. Ajutorul financiar se acorda cadrelor didactice care la data depunerii cererii se afla in activitate. Personalul didactic auxiliar, cadrele didactice titulare care au catedra rezervata si care nu desfasoara activitate didactica, precum si cadrele didactice suplinitoare necalificate nu pot beneficia de acordarea ajutorului financiar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la banii de carti violetaispas1 violetaispas1 In 2010 am fost pe catedra- rezervata,concediu de crestere si ingrijire copil(vechime 16 ani,gradul did.I).In acelasi timp,am fost studenta in ultimul an in ... (vezi toată discuția)
Plata la ora yone2010 yone2010 CINE ARE ÎNTÂIETATE LA PLATA LA ORĂ TITULARUL ÎN SPECIALITATE SAU CEL CARE ARE DUBLĂ SPECIALIZARE ,DAR TITULAR ÎN ALTĂ SPECIALITATE? (vezi toată discuția)
Echivalare studii invatator airam_2108 airam_2108 Buna ziua Sunt invatatoare in Brasov la un liceul cu predare in limba germana. As dori daca se poate sa ma lamuriti cu o problema si anume: Am finalizat ... (vezi toată discuția)