avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Iesirea unui actionar dintr-un srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Iesirea unui actionar dintr-un srl

Eu si sotul meu sintem actionari ai aceluiasi SRL.
Sintem in divort si de aceea as vrea sa ies si din SRL.
Desi initial a fost de acord acum spune ca nu "ma mai lasa" sa ies.
Va rog sa-mi spuneti, exista vreo lege care reglementeaza astfel de situatii?
Ma poate tine "cu forta" ca actionar in acest SRL?
Impotriva vointei mele?

Este adevarat ca firma merge pe pierdere si inteleg ca el vrea sa imparta si pierderile cu mine ( nu ca ar fi impartit vreodata cistigurile :( ...) dar pe mine nu ma deranjeaza asta ( oricum pierd totul prin iesirea din aceasta firma) .
As vrea sa stiu daca il pot eu obliga pe el, sa accepte iesirea mea din firma.
Cel mai recent răspuns: didinacristina , utilizator 13:43, 30 August 2011
Va puteti retrage din societate in conditiile art. 226 alin. 1 lit.c din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata. Pentru acest demers destul de complex aveti nevoie de sprijinul unui avocat.
In acest caz se poate solicita pe cale judecatoreasca iesirea dumneavoastra din firma.
Va multumesc, foarte mult.
Banuiesc ca legea respectiva ( din care am citit doar superficial, ce am gasit pe net) reglementeaza situatii speciale in care unul dintre actionari e "oarecum silit" de celalalt sa suporte rezultatele manageriatului defectuos de-a lungul vremii sau altceva de aceasta natura. Este exact si cazul nostru desi situatia per ansamblu e si mai delicata.
Raminind fara venituri si cu un copil mic in intretinere am gasit solutia de a lucra in afara tarii. Este posibil ca pentru un eventual proces avocatul sa ma reprezinte, adica sa intreprinda aceasta actiune in lipsa mea?
Mihai-Jus a scris:

In acest caz se poate solicita pe cale judecatoreasca iesirea dumneavoastra din firma.

Exista sanse de cistig, daca firma este deja in executare silita si altele? Initial, de comun acord, am stabilit ca firma sa ii ramina lui si de asemenea si toate bunurile pentru ca, IN CAZUL in care nu reuseste sa achite datoriile sa le poata plati din aceste bunuri. Am dorit sa usurez intregul proces fara sa mai trecem prin partaje si alte razboaie in justitie si pentru a proteja copilul. Din diferite motive, sotul a fost de rea-credinta si dupa ce am vindut impreuna apartamentul in care locuiam a facut ..."el stie ce" cu banii si acum ar vrea sa "impartim " o pierdere pe care nu am mai fi avut-o acum daca el platea datoriile.
In plus se opune oricarei solutii care vine din partea mea, nu vrea sa refinanteze, nu vrea sa vinda, nu vrea sa faca nimic din ceea ce eu propun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din actionariat srl Diana Macarascu Diana Macarascu In cadru unui SRL la care sunt asociat, mai exista un asociat care are procentul majoritar. Dat fiind faptul ca evident nu ne putem intelege, avand refuzul ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar viorelh viorelh Buna ziua, Am contractat un credit ipotecar in 2007 cu termen final, 24 ani in CHF ( super oferta la banci in acea perioada), care in timp s-a dovedit a fi ... (vezi toată discuția)
Mostenire chiliman chiliman sotia cu soacra au avut un ap inainte sa ne casatorim pe care l-au vindut in timpul casatoriei noastre bani i-am cheltuit eu si sotia infiintind 0 firma luind ... (vezi toată discuția)