avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Nelamurire secretar u.a.t. - semnare contracte
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Nelamurire secretar u.a.t. - semnare contracte

As dori sa stiu daca secretarul u.a.t este obligat sa semneze toate contractele pe care le incheie ordonatorul principal de credite,in calitate de contractor,majoritatea semnate deja de ambele parti.
Cine are raspunderea principala pentru semnarea acestor contracte?
Va multumesc pt.timpul acordat!
Cel mai recent răspuns: cri_secret_ina , utilizator 12:14, 5 Septembrie 2011
Parca am mai avut aceasta discutie... sa le semneze pentru ce? De legalitate nu poate fi vorba, intrucat secretarul UAT nu este totuna cu juristul institutiei, ordonator de credite nu este, atunci?? Eu stiu ca aceste contracte sunt semnate de conducatorul institutiei, persoana de la achizitii publice, contabil si jurist (daca exista).
&cum poate refuza secretarul u.a.t semnarea unui contract,daca prin studiile efectuate se considera a fi juristul institutiei?:oops:
Nu se considera a fi juristul institutiei, nici o lege nu prevede asa ceva. Secretarul UAT are atributii legate de certificarea pentru legalitate a actelor administrative emise de primar si/sau adoptate de Consiliul local si atat. Postul de jurist exista sau nu in organigrama institutiei, dar nu este asimilat celui de secretar. Acum, fireste, daca ii face placere sa-si puna semnatura pe contracte...e cu totul alta problema, insa nici OUG 34/2006 nici legea 215/2001 si nici vreo alta de care sa stiu eu nu-l obliga la asa ceva. Este obligatia juristului sa semneze contractele; daca nu exista, se poate apela la un avocat.
Va multumesc pt.mesaj!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce compartiment din primarie trebuie sa se ocupe de atribuirea contractelor de achizitii publice? cri_secret_ina cri_secret_ina As dori sa stiu ce compartiment din primarie trebuie sa se ocupe de atribuirea contractelor de achizitie publica,reglementate prin O.U.G nr.34/2006? Cine ... (vezi toată discuția)
Contracte prestari servicii ? Tpopa Tpopa Buna seara! As dori o sugestie referitoare la atitudinea pe care trebuie sa o adopte un secretar UAT cu privire la semnarea unor contracte de prestari ... (vezi toată discuția)
Lncheiere contract de avocatură cu instituția publică adrianeli adrianeli Sunt funcționar public de conducere si ma aflu in proces cu institutia angajatoare avand ca si obiect litigii de muncă. Va rog sa imi spuneti daca este ... (vezi toată discuția)