Buna ziua,
Sunt proprietarul a 11 ha de pădure.
Acum câteva zile (10 zile) am aflat de la pădurar ca un hectar din padure a fost arat de către primarul din satul respectiv.
Deci după mai mulți ani de cînd am primit aceasta proprietate nu am știut ca 1 ha nu este împădurit. De fapt nu am reușit sa vad aceasta pădure.
Am plătit impozit pentru 11 ha de pădure care de fapt s-au dovedit a fi 10 ha.
Am vorbit cu primarul telefonic si a confirmat ca la dispoziția lui s-a arat.
Mi-a propus 500 Kg de grîu la hectar. Am refuzat spunîndu-i ca a violat o proprietate private si ca mi-a restituit 10 ha de pădure in loc de 11 ha.
Mi-a închis telefonul . A negat apoi ca a violat acest hectar de "pădure"
Deci după părerea mea sunt doua delicte.
Violarea unei propietatii private si o gresala voita in restituirea propietatii deoarece am aflat ca acest hectar a fost utilizat tot timpul pentru adăparea animalelor.
Va rog sa-mi spuneți ce sa fac in aceasta situație.
M-am gîndit sa înștiințez prefectura si politia pentru violarea propietatii.
Cat despre restituirea pădurii cred ca este cazul sa acționez in justiție.
Va rog frumos sa-mi dați mai multe sfaturi care sa mă ajute in aceste probleme.
Care ar fi calea de atac?
Mulțumiri anticipate
Plangerea este incunostintarea facuta de o persoana fizica sau de o persoana juridica, referitoare la o vatamare ce i s-a cauzat prin infractiune.
Plangerea trebuie sa cuprinda: numele, prenumele, calitatea si domiciliul petitionarului, descrierea faptei care formeaza obiectul plangerii, indicarea faptuitorului daca este cunoscut si a mijloacelor de proba.
Plangerea se poate face personal sau prin mandatar. Mandatul trebuie sa fie special, iar procura ramane atasata plangerii.
Plangerea facuta oral se consemneaza intr-un proces-verbal de organul care o primeste.
Plangerea se poate face si de catre unul dintre soti pentru celalalt sot, sau de catre copilul major pentru parinti. Persoana vatamata poate sa declare ca nu-si insuseste plangerea.
Pentru persoana lipsita de capacitatea de exercitiu, plangerea se face de reprezentantul sau legal. Persoana cu capacitate de exercitiu restransa poate face plangere cu incuviintarea persoanelor prevazute de legea civila.
Plangerea gresit indreptata la organul de urmarire penala sau la instanta de judecata se trimite organului competent.
La politie faceti plangerea penala, nu la prefectura.