avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate emis in timpul litigiului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate emis in timpul litigiului

Am o problema de fond funciar. Este vorba despre 16 ha intravilan si extravilan reconstituite cu legea 18/1991 la 3 persoane X,Y,Z. Eu sunt X.
Cronologic, iata faptele:
1) Se valideaza 8,5 ha (din cele 10 ha cerute de mine) pe numele X,Y,Z în 1991
2) Se valideaza 1,5 ha pe numele X,Y,Z în 2000
3) Se valideaza 6 ha pe numele X,Y,Z în 2000
In urma unui proces, intentat de mine, decizia definitiva si irevocabila este de radiere a persoanei Z din toate actele şi Y de pe cele 8,5 ha.
In timpul litigiului cu Primaria, Prefectura, Y,Z, Primaria emite un Titlu de proprietate pentru 10 ha (8,5 ha+1,5 ha) pe numele X,Y,Z in contradictie cu decizia judecatoreasca. Cum trebuie să procedez in continuare pentru a obţine, cat mai repede posibil, desfacerea acelui Titlu şi obţinerea altui (sau altor) Titlu de proprietate in conformitate cu decizia judecatoreasca? Pot sa cer despagubiri pentru toate tergiversările şi ilegalităţile comise din 1991 şi pană acum?
Menţionez că nu am fost pus în posesie, nici anunţat oficial de emiterea Titlului şi nici de cadastrul care s-a facut pe baza acestui Titlu. Pe Fişa de punere în posesie exista numele meu şi semnătura mea falsificată. Bănuiesc că îmi trebuie un avocat bun, dar mulţumesc tuturor celor care îmi pot da sfaturi utile în legatura cu problema mea.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 15:32, 17 Mai 2009
1. Titlul de proprietate nu-l emite primaria ci comisia judeteana de fond funciar (din prefectura) impreuna cu OCPI; primaria face propuneri, insa decizia apartine celor doua institutii mentionate mai sus.
2. Puteti cere in instanta constatarea nulitatatii absolute a titlului de proprietate la care faceti referire in baza art. III alin1 lit a din legea 169/1997;
3. Puteti face o plangere penala impotriva funcitonarilor care au intocmit procesul verbal de punere in posesie, pentru fals si uz de fals, cu copie a procesului verbal de punere in posesie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal de punere in posesie... iuli113 iuli113 se poate ca pt un proces verbal de punere in posesie(titlu de proprietate) in care apare suprafata de teren extravilan si suprafata de teren intravilan este ... (vezi toată discuția)
Recuperare mostenire - definitiv si irevocabil - frauda Docristian0828 Docristian0828 Buna ziua. Problema este urmatoarea. X, Y, Z Sunt copiii unui decedat. X,Y au facut cerere pentru elibarearea titlului de proprietate in anul 2000 ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate teren -succesori mariana55_ro mariana55_ro buna ziua ! bunicii mele i s-a reconstituit dreptul asupra unui teren in 1991 ( 2ha ) . din cauza unor erori umane ( omisa la transcrierea anexelor , uitat ... (vezi toată discuția)