Buna seara,
Doresc sa anulez un titlu de proprietate care se suprapune pe un teren comun. Am dovezile de provenienta a terenului iar cel ce poseda TP nu a avut niciun fel de acte legale pentru a solicita si obtine acel TP. Totul a fost facut "la mica intelegere" cu cineva din Primarie.Practic,au schimbat nr. parcelei si tarlalei din intravilan,in extravilan,astfel incat curtea figureaza acum undeva la 5 - 6 km. fata de realitatea din teren,in extravilan. Apoi,folosind o numerotare noua a parcelei si tarlalei ce revenea curtii,au emis acel TP pe un teren ce apartine de drept la 3 mostenitori ce nu au facut pana in prezent partajul succesoral pentru acel teren.
In acelasi proces,doresc sa solicit si partajul succesoral,pentru terenul ce acum figureaza pe acel TP ce doresc a fi anulat,dovedind realitatea cu acte autentice.
De asemenea,in acelasi proces,doresc sa aduc si o chitanta de mana,din 1960, dovada cumpararii unui alt teren,lipit de cel in cauza,care intra tot in acelasi partaj succesoral.Am inteles ca instanta trebuie sa valideze cumva respectiva chitanta (cum anume ?).
Este posibil sa solicit toate aceste 3 capete de cerere ?
Cum trebuie sa le taxez ?
Anularea titlului de proprietate este de competenta judecatoriei si este un litigiu de fond funciar care nu se timbreaza, acest capat de cerer nu poate fi atasaty celorlatye deoarece se va ajunge la disjungere.
Mai intii trebuie sa solicitati obtinerea unei hotariri care sa tina loc de act de vinzare pentru terenul obtionut cu chitanta de mina care se timbreaza la valoarea terenului si apoi partaj succesoral care se timbreaza cu 3% din valoarea masei de impartit
Valoarea terenului o stabilesc eu,sau o da Primaria ?
Se poate solicita Primariei sa stabileasca o astfel de valoare,avand in vedere ca acest teren nu are acte,dar pentru care platesc impozit de peste 30 ani (tatal meu) ?
Va multumesc.
Teren acaparat...
gigelas
Buna ziua,
Bunicul a avut o curte cu o suprafata de cca.2500 mp.care a fost anterior a tatalui sau (strabunicul meu).
Dupa decesul strabunicului (strabunica ... (vezi toată discuția)