avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... plangerea contraventionala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

plangerea contraventionala

ce motivatie legala va avea sentinta data de o instanta, in cazul unei plangeri contraventionale a carui subiect activ (contravenientul) a decedat dupa ce procesul verbal a fost incheiat, si plangerea depusa spre judecata?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 10:26, 31 August 2011
Da, este interesant ce ziceti...
Dupa parerea mea, depuneti dovada ca a decedat si mai va ganditi apoi...
Aveti dreptul de a intra in proces daca sunteti mostenitor...
In temeiul art.34,alin.1 din OG.NR.2/2001,instanta de judecata va analiza legalitatea si temeinicia procesului verbal atacat ,verificand si sanctiunea aplicata.Se va pronunta,indiferent de faptul ca petentul a decedat.Textul og 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor in Romania nu prevede o asemenea situatie,or acolo unde legiuitorul nu distinge,nici interpretul nu trebuie sa distinga.
Legal,daca sunteti mostenitorul defunctului,daca s-a dezbatut succesiunea,pe cale de consecinta ati preluat atat "activul"=mostenirea cat si "pasivul" defunctului,respectiv datoriile acestuia
ynocentta a scris:

Legal,daca sunteti mostenitorul defunctului,daca s-a dezbatut succesiunea,pe cale de consecinta ati preluat atat "activul"=mostenirea cat si "pasivul" defunctului,respectiv datoriile acestuia

Utilizatorul ne solicita sfatul cu privire la motivatia instantei de judecata in cazul plangerii contraventionale depuse,nu cu privire la succesiune....
Ultima modificare: Marți, 30 August 2011
andymaurul, utilizator
Nu putem sa ne pronuntam cu privire la ce va zice cineva cu atat mai mult la sentinta pe care o va da un judecator si motivarea ei.Dar , consider ca o fapta contraventionala este facuta de catre "o anumita persoana, sa-i zicem X".De aceasta fapta nu sunt responsabili mostenitorii sau oricine altcineva ci doar respectivul faptas , care ,in cazul acesta, nu mai are capacitate de exercitiu, capacitate procesuala., actiunea fiind anulabila.
Evident ca mostenitorii vor raspunde doar pentru pagubele produse de catre contravenientul "decedat"asta in cazul cand ar exista aceste pagube.Dar????????

Alte discuții în legătură

Cerere de apel adrianito66 adrianito66 As vrea o evaluare a cererii de apel pe care am facut-o nefiind reprezentat de avocat. Domnule presedinte, Subsemnatul ........... Consider ca ... (vezi toată discuția)
Amenda politia locala janpaun janpaun am primit o amenda prin posta pentru ca am oprit in statie autobuz, dar nu e prevazuta cu indicator sau marcaje Oprisem in spatiu de linga banda de circulatie ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala sau contestatie la executare? chucky chucky speta : p-v necomunicat in termen de 30 zile. invocarea prescriptiei executarii sanctiunii pe calea plangerii contraventionale sau contestatie la executare?:) (vezi toată discuția)