avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda politia locala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda politia locala

am primit o amenda prin posta pentru ca am oprit in statie autobuz, dar nu e prevazuta cu indicator sau marcaje Oprisem in spatiu de linga banda de circulatie ei zic ca e alveola dar nu exista nici un marcaj in zona mi-a trimes fotografie dar fara nici un indicator sau marcaj in fotografie . Cum o contest la judecatorie
In termen de 15 zile de la data de cand ati primit procesul verbal formulati si depuneti la judecatoria in circumscriptia careia s-a produs presupusa abatere plangere contraventionala in temeiul og 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor in Romania.Aratati instantei de judecata argumentele dvs.
In temeiul art.34,alin.1 din OG.NR.2/2001,instanta de judecata va analiza legalitatea si temeinicia procesului verbal atacat ,verificand si sanctiunea aplicata.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Septembrie 2011
andymaurul, utilizator
am inteles ca dupa ce depun contestatia numai e nevoie sa ma prezint in instanta se judeca in lipsa
Daca doriti sa se judece in lipsa dvs.,va trebui sa solicitati aceasta in cuprinsul acestei plangeri astfel:

''In temeiul art.242 alin.2 Cod Proc.civ. in caz de neprezentare solicit judecarea cauzei in lipsa''.

In caz contrar instanta va suspenda judecarea cauzei.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Septembrie 2011
andymaurul, utilizator
am fost la seful politiei locale si l-am chemat la fata locului sa imi arate indicatorul a venit si mi-a spus ca statia e marcata prin alveola dar in zona c.c.a.100m sunt 3 spati de acest fel care nu sunt considerate statii de ei .imi pot sustine nevinovatia cu martori ? Acolo am locul de munca si am vreo 50 de colegi gata sa vina ca martori
ma puteti ajuta sa formulez o astfel de contestatie o ciorna ceva

Alte discuții în legătură

Amenda in parcare nesemnalizata Ashrak Ashrak Buna ziua, azi am parcat masina in orasul Medias, pe o parcare administrata de primaria noastra. Parcarea este imensa si in afara de aparatul care elibereaza ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare cris_74 cris_74 Buna ziua. Am primit prin posta un proces verbal din care aflu ca am fost amendat pentru parcare pe spatiul verde.Amenda este data de Politia comunitara, ... (vezi toată discuția)
Contestare pv contraventie incalcare marcaj dublu continuu luciandan luciandan Buna ziua, In data de 11.01.2014, in jurul orei 2:30AM (noaptea) circuland dintre strada C-tin Ghercu catre Soseaua Orhideelor (Bucuresti), am evectuat ... (vezi toată discuția)