avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... anularea permisului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

anularea permisului

imi poate fii anulat permisu de politia romana daca yo lam obtinut in spania ??
O poate suspenda, pana la data ce e prevazut sa iesi din Romania.

Regulament pentru aplicarea OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice: Art. 220

(1) Titularul permisului de conducere eliberat de o autoritate straina, impotriva caruia s-a dispus suspendarea dreptului de a conduce, poate solicita sefului politiei rutiere pe raza careia a fost constatata fapta, restituirea documentului, inainte de expirarea perioadei de suspendare, cu cel mult o zi lucratoare inainte de data parasirii teritoriului Romaniei.
(2) In situatia restituirii permisului de conducere potrivit alin.(1), seful politiei rutiere din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane comunica sanctiunea aplicata autoritatii straine care a eliberat documentul.
Permisul de conducere poate fi anulat, in caz ca se dispune o asemenea masura complementara de catre instanta de judecata.

Detinerea unui permis romanesc, cat si a unui permis strain reprezinta contraventie.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am permis spaniol și mi-a fost reținut în românia! cum îl ... Narcisastanica Narcisastanica Am carnet spaniol și mia fost reținut în România! Cum îl recuperez dacă eu sunt fără picioare și nu mai pot ajunge în Spania? (vezi toată discuția)
Mi s-a suspendat 90 zile in romania permisul obtinut in spania cosmin_leonard cosmin_leonard in uma cu 3zile mi sa retinut permisul de conducere pe teritoriul romanie ,mergand prin localitate am fost surprins cu viteza de 103kmh,intrebarea este cum pot ... (vezi toată discuția)
Permis spaniol retinut 30 de zile unde il recuperez? calin112 calin112 Am si eu o intrebare mi sa retinut permisul pentru 30 de zile pentru depasire pe linie continua acest permis unde pot sa il recuperez? sunt din bistrita iar pe ... (vezi toată discuția)