avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... returnare produs
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

returnare produs

Am cumparat dintr-un supermarket o maisna de facut paine. am incercat de mai multe ori sa fac diferite retede de paini, conform instructiunilor din carte, dar nu mi-a iesit niciodata o paine buna. tot timpul era necoapta. am vorbit la garantii si mi-au spus sa o duc sa verifice, dar eu intre timp m-am razgandit si nu mai vreau acest produs. exista sanse sa mi se inapoieze banii sau sa achizitionez alt produs in locul acestuia? daca se poate as vrea si temeiul legal. mentionez ca au trecut cam 20 zile de la cumpararea produsului. va multumesc
Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 11:34, 31 August 2011

Cadrul legislativ este urmatorul:

Ordin nr. 72 din 11/03/2010
privind unele msuri de informare a consumatorilor

de aici puteti descarca imaginea cu placheta TEL-INFO CONSUMATOR

Ordonan nr. 21/1992
din 21/08/1992 privind protecia consumatorilor
Versiune actualizata la data de 27/12/2008
Lege nr. 449/2003
din 12/11/2003

privind vnzarea produselor i garaniile asociate acestora

Va recomand urmatorul link:

[ link extern ]
Cu mini-cuptoarele alea de paine e mai dificil. Sunt necesare cateva incercari sa nimeresti compozitia corecta si timpul corect de coacere. Nu cred ca e vorba de produs defect. E doar mai complicat de folosit la inceput.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se acorda garantia in cazul unor produse defecte si inlocuite, dupa vanzare tartareanum tartareanum Buna ziua am nevoie de ajutorul dumneavoastra in urmatoarea problema: -in data 01.noiembrie.2010 am achizitionat un telefon mobil cu o perioada de garantie de ... (vezi toată discuția)
Garantie cf. legii nr. 449 din 2003 Andreea.B Andreea.B Buna ziua, Buna seara, Conform Legii nr.449 din 2003 am inteles ca ar trebui sa am garantie la orice produs pe care il vand. Asa este? Chiar daca fac ... (vezi toată discuția)
Reparatii produs in garantie s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. Buna ziua! Pe scurt: achizitionat o imprimanta, dupa 6 luni se strica, o trimit in garantie si .....s-a rupt filmul. E de o luna acolo si nu da semne ca s-ar ... (vezi toată discuția)