avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... reparatii produs in garantie
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

reparatii produs in garantie

Buna ziua!
Pe scurt: achizitionat o imprimanta, dupa 6 luni se strica, o trimit in garantie si .....s-a rupt filmul.
E de o luna acolo si nu da semne ca s-ar mai intoarce acasa.
Ce optiuni legale am eu? Exista o limita de timp cat sa astept repararea? Sau daca ei vor sa o tina un an acolo este posibil? Ce pot face eu ca sa ii stresez suplimentar (mail-uri le in fiecare saptamana).
Multam fain!
Nicoleta
Cel mai recent răspuns: s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. , Consultant protectia mediului 22:29, 14 Februarie 2017
Le puneti in vedere ca veti sesiza ANPC
[ link extern ] /

si va bazati reclamatia pe prevederile L449/2003 si OG 9/2016

Reparatia produselor in garantie este stabilita in Legea nr. 449/2003 privind vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora

[ link extern ]

Ordonanţa nr. 9/2016 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 449/2003 privind vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora

5. La articolul 11, alineatul (4) se modifică şi va avea următorul cuprins:

(4) Orice reparare sau înlocuire a produselor va fi făcută în cadrul unei perioade de timp, stabilită de comun acord, în scris, între vânzător şi consumator, luându-se în considerare natura produselor şi scopul pentru care acesta a solicitat produsele. Perioada de timp stabilită nu poate depăşi 15 zile calendaristice de la data la care cumpărătorul, după caz, a adus la cunoştinţa vânzătorului lipsa de conformitate a produsului sau a predat produsul vânzătorului ori persoanei desemnate de acesta pe baza unui document de predare-preluare."

11. La articolul 22, după alineatul (2) se introduc patru noi alineate, alineatele (3)-(6), cu următorul cuprins:

(3) Timpul de nefuncţionare din cauza lipsei de conformitate apărute în cadrul termenului de garanţie prelungeşte termenul de garanţie legală de conformitate şi cel al garanţiei comerciale şi curge, după caz, din momentul la care a fost adusă la cunoştinţa vânzătorului lipsa de conformitate a produsului sau din momentul prezentării produsului la vânzător/unitatea service până la aducerea produsului în stare de utilizare normală şi, respectiv, al notificării în scris în vederea ridicării produsului sau predării efective a produsului către consumator.

(4) Produsele de folosinţă îndelungată care înlocuiesc produsele defecte în cadrul termenului de garanţie vor beneficia de un nou termen de garanţie care curge de la data preschimbării produsului.

(5) Produsele de folosinţă îndelungată defectate în termenul de garanţie legală de conformitate, atunci când nu pot fi reparate sau când durata cumulată de nefuncţionare din cauza deficienţelor apărute în termenul de garanţie legală de conformitate depăşeşte 10% din durata acestui termen, la cererea consumatorului, vor fi înlocuite de vânzător sau acesta va restitui consumatorului contravaloarea produsului respectiv.

[ link extern ]

Pentru imprimanta aveti o garantie de 24 luni, daca in acest timp este in service o perioada cumulata de 2.4 luni puteti solicita inlocuirea cu un produs similar sau restituirea contravalorii produsului.
Temeiurile sunt OG 21 /1992 privind protecţia consumatorilor, Legea 449 /2003 privind vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora si Garantia propriu-zisa acordata de vanzator. In principiu este aplicabil Articolul 13 din OG 21 /1992
(1) Remedierea deficienţelor apărute la produse sau servicii ori înlocuirea produselor care nu corespund în cadrul termenului de garanţie sau de valabilitate şi care nu sunt imputabile consumatorului se face în termen de maximum 15 zile din momentul când operatorul economic a luat la cunoştinţă de deficienţele respective.
Daca nu vi se repara, atunci trebuie fie sa vi se inlocuiasca produsul, fie sa vi se returneze banii, iar in caz contrar apelati la [ link extern ] /
Buna seara!

Desi a trecut ceva timp (aici imi cer scuze pt intarziere), vreau sa va multumesc tuturor pentru sfaturi. Au fost foarte utile, le-am folosit si m-am ales cu o imprimanta noua in cele din urma. A durat ceva timp (vreo 2 luni toata nebunia), dar incurajez pe oricine sa sesizeze neregulile si sa ia atitudine, doar daca ne cunoastem drepturile ni le putem mentine....

Va multumesc inca o data!
Cu stima,
Nicoleta M.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotararea guvernului 394 - privind obligatiile ce revin agentilor economici - persoane fizice sau juridice in comercializarea produselor de folosinta indelungata destinate consumatorilor pro_Narcis pro_Narcis A fost modificata aceasta hotarare sau mai e valabila? Ma intereseaza Art. 14: \"Produsele de folosinta indelungata defectate in termenul de garantie, ... (vezi toată discuția)
Telefon defect in garantie fridag fridag Buna ziua si La multi ani, am si eu o mica problema si cu ajutorul vostru poate o rezolv. am cumparat in data de 19.12.2009 un telefon LG de la Orange si sa ... (vezi toată discuția)
Inlocuire produs in garantie t_ciprian t_ciprian Buna ziua, Am cerut catre Emag si DEPANERO, inlocuirea unui produs in garantie deoarece perioada in care nu a funtionat a depasit 10% din perioada de ... (vezi toată discuția)