avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... conventie intre persoane fizice
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

conventie intre persoane fizice

Fiul meu si fratele meu au incheiat conventie pt. a construi si a vinde 4 case.Terenul este al lui fratele meu si ca sa fie mai simplu si autorizatia de c-tie .Investitia totala este suportat de fiul meu.In conventie este specificat ca profitul va fi 50%-50%,este redactat ,legalizat ..fiul meu a suportat toate cheltuielile ......proiect,autorizatie,tote utilitatile ect
Au vandut prima casa ,cu antreconract de vanz-cump. aici incep problemele :
fratele meu nu semneaza antrecontract pentru vanzarea urmatoarei case ,in asa fel fiul meu nu poate continua construirea urmatoarele case deja incepute (fundatie)..din cauza lipsei de bani.
Cumparatorul nu poate intabula ,numai dupa terminarea ,receptia santierului ............are dreptul sa mearga la instanta ..

cine va fi tras la raspundere pt.neterminarea santierului ? .Ce avem de facut ?
Cel mai recent răspuns: ContSters63637 , utilizator 09:53, 28 August 2008
conventia intre frate si fiu este legala. Raspunderea pentru nexecutarea antecontractelor revine celor doi, respectiv frate si fiu. juridic cauza ar putea fi incadrata, pe de o parte, relatie frate/fiu, in contractul de societate civila, iar pe de alta parterelatia frate/fiu si terti in contract de antrepriza (?) sau promisiune de vanzare/cumparare. Si intr-un caz si in altul raspunderea fata de terti o au impreuna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! am cumparat un casa in 2010 facat antrecontract . ... RoxanaBuzoi RoxanaBuzoi Buna seara! Am cumparat o casa in 2010 facand antrecontract . Suma am platit o integral dar doamna in cauza nu avea actele nesare pentru a mi face actele asa ... (vezi toată discuția)
Afacere pe baza conventiei intre persoane fizice ili47 ili47 Pe baza unei conventie facut la avocat,legalizat exista o afacere "de a construi si vinde casa" ,priofitul va fi 50%,din casele nevindute. 1 asociat are ... (vezi toată discuția)
Dubii in privinta corectitudinii actelor Lulica Lulica Buna ziua Cazul este urmatorul: In luna August 2008 doi frati semneaza fiecare cate un antecontract de vanzare-cumparare pentru teren si imobil construit ... (vezi toată discuția)