avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii cum se poate intra in somaj ?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

cum se poate intra in somaj ?

dupa un an de zile firma la care lucrez,maine ami da preaviz,nu mai au nevoie de serviciile mele si a altor colege.cum pot alfa daca pot beneficia de somaj?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:31, 31 August 2011
Desfacerea contractului de munca trebuie sa se faca potrivit articolului care prevede intrarea in somaj.Daca se va face asa de catre firma care v-a anuntat ca va disponibilizeaza,atunci,daca aveti un an lucrat in ultimii doi si contributiile au fost retinute si virate de catre societate si daca nu aveti venituri din alte surse(chirii,pamant) puteti solicita somaj.
1. Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie:
- sa va inceteze contractul individual de munca (CIM) din motive neimputabile dvs.;
- in ultimele 24 luni sa aveti 12 luni cotizate la somaj.
2. Daca vi s-a dat preaviz inseamna ca veti fi concediata cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea locului de munca) si aceasta va permite sa beneficiati de indemnizatie de somaj.
Ultima modificare: Miercuri, 31 August 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de somaj nedumeritus nedumeritus In luna Mai societatea la care mi-am desfasurat activitatea disponibilizeaza 300 de angajati. De cca. un an si jumatate, ne aflam in insolventa si somaj ... (vezi toată discuția)
Somaj ContSters189283 ContSters189283 am fost data afara pentru ca sefului meu nu ii mai convine colaborarea noastra.Pentru ca nu am gasit nici un alt loc de munca am decis sa intru in somaj.Am ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de somaj in cazul in care nu imi dau demisia la cererea angajatorului? FlorianCatineanu FlorianCatineanu Buna ziua, de curand am fost anuntat verbal de catre firma la care lucrez ca sunt in preaviz de 15 zile, si sa imi aleg modalitatea de a parasi ... (vezi toată discuția)