avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 172 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... raspundere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

raspundere

buna ziua am o intrebare in cazul in care o societate comerciala a piratat niste programe le-a folosit are in proces pe rol imi spune si mie de ex daca administratorul se decide sa achzaitioneze o proprietate exista posibilitatea de i se pune sechestru p[e aceasta pentru recuperarea prejudiciului cauzat firmei cu programele it ?
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 21:38, 31 August 2011
Daca procesul se poarta doar in contradictoriu cu societatea, nu se poate pune sechestru pe bunurile administratorului.
Acesta raspunde cu bunurile proprii pentru datoriile societatii, doar daca s-a dispus, in procedura insolventei, antrenarea raspunderii sale personale.
Pentru a putea sa-i puneti sechestru asupra bunurilor pe care le detine (si nu asupra bunurilor viitoare, care inca nu-i apartin), trebuie sa-l chemati in proces alaturi de societate, pentru antrenarea raspunderii solidare.
In acest caz nu vom mai avea o raspundere a administratorului pentru datoriile societatii, ci raspunderea acestuia pentru o datorie proprie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Forme ale raspunderii administratorilor societatilor comerciale Roland Mindrila Roland Mindrila La solicitarile unor persoane vom face o scurta referire la ultimele modificari legislative tind sa limiteze factorul subiectiv in aprecierea cazurilor de ... (vezi toată discuția)
Raspunderea administratorului aalen aalen Nelamurire : O societate comerciala este in litigiu cu o persoana fizica .In cazul in care va pierde procesul societatea comerciala va fii obligata la ... (vezi toată discuția)