avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul muncii- contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul muncii- contract de munca

Am un fiu care urmeaza sa semneze primul sau contract cu un club de HANDBAL din Romania. Rugamintea mea este daca se poate sa-mi dati unele sfaturi despre ceea ce ar trebui sa gasesc in acest contract si ce as putea eu adauga. Este un contract tip sau se redacteaza dupa un model facut de clubul cu care urmeaza a se semna acest contract ? Mentionez ca fiul meu este major, dar ma solicita sa asist la negocierea acestui contract ! Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:57, 31 August 2011
Exista un model de contract individual de munca reglementat de Ordinul ministrului muncii si solidaritatii sociale nr. 64/2003 astfel cum a fost modificat Ordinul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale nr. 1.616/2011.

Pentru a vedea acest model standard de contract de munca va puteti uita la sectiunea ”Documente utile” din cadrul profilului Dvs. sus in dreapta.

In orice caz contractul de munca fiind o conventie intre parti, pe langa clauzele obligatoriu impuse de lege din modelul standard, poate sa cuprinda si orice alte clauze liber negociate de prți conform principiului libertții contractuale. Aceste clauze negociate de prți peste conținutul contractului standard trebuie sa respecte legislatia in domeniul muncii.




In general, cluburile sportive au modele de c.i.m. facute de catre ei ... acolo trebuie sa fie atent la drepturile si obligatiile fiecarei parti , la stabilirea salariului , la stabilirea primelor de joc , la stabilirea drepturilor in caz de accidentare etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzatii defăimare rocs rocs Buna ziua . Nepotul meu prestează o activitate sportiva pentru care nu a fost plătit de la începutul contractului. Precizez ca are contract de activitate ... (vezi toată discuția)
Dau intrebare si cer sprijin pe dreptul muncii anamaria23 anamaria23 stiu ca elaborarea unui ccm este foarte complicata sau cel putin asa mi se pare mie ... asa ca as dori putin ajutor in ceea ce priveste ccm-ul la nivel de ... (vezi toată discuția)
Model contract pregătire sportivă mihai1974 mihai1974 Buna ziua. Ajutati-ma va rog cu un model de contract pregatire sportiva intre un club sa zicem de dans si cursant. Sportivii sunt legitimati la o federatie.Nu ... (vezi toată discuția)