avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbarea numelui!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbarea numelui!

In urma divortului sotia revine la numele de familie avut inainte de casatorie deoarece sotul nu este deacord cu pastrarea numelui din timpul casatoriei. Intrebarea este daca ea poate pe cale administrativa sa-si schimbe numele cu cel avut in timpul casatoriei. As vrea sa-mi spuneti va rog cam care ar fi procedura pe cale administrativa, conditii, acte, etc.
Va multumesc!
Poate cineva sa-mi spuna de unde as putea gasi sa citesc si eu OG 41/2003 cu toate modificarile ei ulterioare? Adica ultima varianta a acestei ordonante, legi sau ce-o fi ea.
Multumesc anticipat!
Ati cautat pe internet? Ca eu am gasit-o actualizata... cu tot cu modificarea din 2004. Si este ordonanta, asa cum a precizat explicit Elis mai sus.

Oricum, schimbarea numelui nu e un joc, se face in anumite conditii si e posibil ca, in caz de neintelegere cu tatal copiilor sa ajungeti in instanta! Pentru cazul cu modificarea numelui ca sa apara acesta pe invitatiile de la nunta... nu prea se incadreaza in lege!
In cazul in care se ajunge in instanta, asa cum pare cazul dv., motivarea lipsei acordului celuilalt parinte sau lipsa semnaturii lui pe cererea de schimbare a numelui minorului se motiveaza foarte amanuntit, cu exemple din jurisprudenta, cu detalierea exercitarii drepturilor parintesti etc.
Nu e o actiune usor de motivat, presupunand o munca serioasa de documentare pentru un jurist.
marcela31 a scris:

Poate cineva sa-mi spuna de unde as putea gasi sa citesc si eu OG 41/2003 cu toate modificarile ei ulterioare? Adica ultima varianta a acestei ordonante, legi sau ce-o fi ea.
Multumesc anticipat!


www.salvaticopiii.ro/romania/copiii_romania/legislatie/identitate_Ordonanta41.pdf
Multumesc frumos pentru informatii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenirea la numele de fata alina81 alina81 Buna, As avea si eu o intrebare, daca un cuplu divorteaza si femeia pastreaza numele barbatului, instanta da o hot.irevocabila, poate femeia sa revina la ... (vezi toată discuția)
Revenirea la numele anterior casatoriei lumy1978 lumy1978 Buna ziua, Am divortat acum 4 ani si, de comun acord, in sentinta ramasa definitiva, am optat pentru pastrarea numelui din timpul casatoriei. Acum insa ... (vezi toată discuția)
Admitere facultate adinamiia adinamiia buna ziua vreau sa ma inscriu la o facultate si am o intrebare eu oficial sunt divortata desi locuiesc impreuna cu sotul si suntem impreuna inca ... (vezi toată discuția)