avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Solicitare pentru despagubiri exagerata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Solicitare pentru despagubiri exagerata

De cele mai multe ori in urma unui accident cu vatamari corporale,accidentatul cere sume foarte mari pentru a nu depune plangere penala sau pentru a-si retrage plangerea.Cu toate ca va primi despagubirile materiale si morale din partea asiguratorului ,insista si chiar te sicaneaza sa-i dai suma de bani ceruta.Pare a fi un santaj. Pot sa fac plangere in acest sens?Ce sanse de castig am?
Cel mai recent răspuns: montemir , utilizator 11:15, 14 Septembrie 2012
Personal chiar v-as recomanda sa actionati in instanta un astfel de pagubit care dupa ce primeste despagubirea de la asigurator mai vrea si alte sume. Asta inseamna tendinta de castigare de foloase necuvenite.
Multumesc pentru raspuns.Revin dupa un timp mai indelungat deoarece dosarul se afla acum in instanta si cu toate ca partea vatamata a primit de la asigurator despagubiri materiale si morale mai solicita de la mine sume suplimentare motivand ca asiguratorul l-a despagubit doar 60% din pretentiile lui.Mentionez ca a incasat banii de la asigurator pentru care a semnat. Daca el nu mai poate primi bani de la mine ,ma intreb de ce avocatul lui nu-i explica aceasta sau mai mult de ce judecatorul ii cere inscrisuri si martori pentru pretentiile lui.Logic ar fi sa-i refuze cererea, atata timp cat el a fost despagubit de catre asigurator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier ,produs din vina ambilor conducatori auto montemir montemir In situatia in care accidentul s-a produs din vina ambilor conducatori auto si numai unul a suferit rani usoare ,acesta poate cere despagubiri morale si ... (vezi toată discuția)
Daune morale si materiale pentru vatamare corporala pentru succesor? Popa_Jenica Popa_Jenica Buna ziua.Tatal meu a avut un accident auto la 01.01.2013.In urma acestui accident am deschis un dosar de vatamare corporala la o societate de ... (vezi toată discuția)
Despagubiri vatamari corporale dany83 dany83 buna, in cadrul unui acident rutier m-am ale cu o fractura la mana si trebuie sa o tin in ghips 6 sapt, vinovat de producerea acidentului este celelalt ... (vezi toată discuția)