In situatia in care accidentul s-a produs din vina ambilor conducatori auto si numai unul a suferit rani usoare ,acesta poate cere despagubiri morale si materiale?
Initial n-am inteles amiabil dar ulterior persoana care a suferit rani usaoare mi-a cerut o suma de bani motivand ca a cheltuit cu tratamentul si ca a pierdut pe linie profesionala.Daca nu primeste acesti bani ma va chema in instanta.Problema e ca o parte din vina o are si el.Ma gandesc ca si eu am avut pagube materiale si morale.Daca el ma cheama in instanta,eu pot atunci sa-mi formulez pretentiile , sau trebuia depusa plangerea in termen de 60 zile de la data producerii accidentului?
Initial ne-am inteles amiabil dar ulterior persoana care a suferit rani usoare mi-a cerut o suma de bani motivand ca a cheltuit cu tratamentul si ca a pierdut pe linie profesionala.Daca nu primeste acesti bani ma va chema in instanta.Problema e ca o parte din vina o are si el.Ma gandesc ca si eu am avut pagube materiale si morale.Daca el ma cheama in instanta,eu pot atunci sa-mi formulez pretentiile , sau trebuia depusa plangerea in termen de 60 zile de la data producerii accidentului?
ultima data editat de montemir pe data de Duminica, 31 Octombrie 2010, 19:11
1. Daca persoana accidentata doreste sa urmeze calea penala, atunci e necesar sa depuna plangere in termen de 60 zile de la data prpducerii accidentului;
2. Daca va alege varianta unui litigiu civil, atunci va poate actiona in judecata in termen de 3 ani de la data accidentului;
3. Incercati sa obtineti pe cale amiabila despagubiri de la asiguratorul dvs. RCA, dacsa aveti o astfel de asigurare.
Eu am asigurare RCA care preia daunele morale si materiale,dar cum se intampla de cele mai multe ori asiguratorul nu-l despagubeste la valoarea ceruta(dorita) si atunci el s-a gandit ca diferenta o poate acoperei de la mine.Eu am aceasta obligatie?Are sanse in instanta sa castige?