avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident rutier ,produs din vina ambilor conducatori ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident rutier ,produs din vina ambilor conducatori auto

In situatia in care accidentul s-a produs din vina ambilor conducatori auto si numai unul a suferit rani usoare ,acesta poate cere despagubiri morale si materiale?
Initial n-am inteles amiabil dar ulterior persoana care a suferit rani usaoare mi-a cerut o suma de bani motivand ca a cheltuit cu tratamentul si ca a pierdut pe linie profesionala.Daca nu primeste acesti bani ma va chema in instanta.Problema e ca o parte din vina o are si el.Ma gandesc ca si eu am avut pagube materiale si morale.Daca el ma cheama in instanta,eu pot atunci sa-mi formulez pretentiile , sau trebuia depusa plangerea in termen de 60 zile de la data producerii accidentului?
Ultima modificare: Duminică, 31 Octombrie 2010
montemir, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 12:05, 3 Noiembrie 2010
Lasati asiguratorul RCA sa - i plateasca daunele morale si materiale dar fiind culpa comuna ii va plati doar 50%. In acest caz nici legea nu va hotari altfel. Dv. nu trebuie sa-i dati diferenta pt. ca atunci n-ar mai fi culpa comuna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Victima accident rutier pe trecere de pietoni mihaela catalina mihaela catalina Buna ziua, Am 26 de ani și vineri (04/06)am fost accidentata pe trecerea de pietoni în fata la metroul Pipera. Am entorsa la picior și la mana ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victime mobralatzy mobralatzy Am citit mai multe subiecte pe acest forum in legatura cu problema mea dar totusi nu am reusit sa-mi gasesc raspunsurile. Deci din pacate am facut un accident, ... (vezi toată discuția)
Victima accident rutier, cheltuieli de spitalizare foarte mari maria_3008 maria_3008 Buna seara, Sunt victima unui accident auto, produs pe timp de noapte prin tamponarea unui autovehicul cu o caruta nesemnalizata corespunzator, eu fiind ... (vezi toată discuția)