avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensia alimentara

Buna ziua,

Ma numesc Roxana si am implinit de curand 18 ani.Parinti mei sunt divortati de cand aveam eu varsta de 2 ani.De atunci am ramas la mama mea.Tata-l meu nu mi-a platit niciodata pensia alimentara.Vrea sa stiu daca se mai poate primi pensia alimentara din urma sau daca voi primi ceva pensie de intretinere pana imi termin eu studiile?Va rog frumos ajutati-ma!
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 14:22, 1 Septembrie 2011
Daca studiati , pana la implinirea varstei de 26 de ani, instanta de judecata poate dispune obligarea tatalui dumneavoastra la plata pensiei de intretinere.

Competenta, material si teriotorial, este judecatoria in a carei raza teritoriala domiciliati dumneavoastra sau paratul , legiutorul instituind competenta teritoriala alternativa.

Mama dumneavoastra nu are calitate procesuala activa ( actiunea exercitata de aceasta va fi respinsa ca inadmisibila ).
Numai dumneavostra aveti calitate procesuala activa si justificati un interes , in vederea transarii acestui diferend.


In caz ca veti face dovada veniturilor obtinute , instanta de judecata poate stabili dreptul la pensia de intretinere in raport de venitul obtinut de catre tatal dumneavoastra,dintr-o activitate profesionala , venit ce prezinta caracter de continuitate.

( veniturile obtinute in mod sporadic nu vor fi retinute de catre instanta de judecata).

Altminteri, in lipsa unor inscrisuri care sa justifice veniturile realizate, instanta de judecata se va raporta la salariul minim pe economia nationala.

Hotararea in materie de pensie de intretinere este executorie de drept.



Succes.;)
Ultima modificare: Miercuri, 31 August 2011
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Si pensia alimentara care nu mi-a platit-o deloc,as putea sa o mai primesc din urma?Daca am devenit majora sau doar pensia de intretinere?Ce sanse am?
Puteti merge cu hotararea la un executor judecatoresc, dar puteti executa pensia ( asa cum a fost stabilita) pe ultimii 3 ani, restul s-a prescris
Stie cineva unde gasesc cerera aceea pentru alocatie?
Dvs de ce alocatie vorbiti ? :-/

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara cu alt nume dupa 18 ani Ellyn Ellyn Buna dimineata! Copilul meu primeste pensie alimentara ,a implinit zilele trecute 18 ani si e in clasa a xl-a,doreste sa renunte la numele tatalui si sa poarte ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara MarcoIasmina MarcoIasmina Bună ziua, dacă am împlinit 18 ani și sunt la un liceu sportiv cu contract, tata mai este obligat sa îmi mai plătească pensie alimentara? În vara dau ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara dupa majorat Katyca Katyca Buna ziua, Parintii mei sunt divortati. Eu, respectiv mama mea, am primit pensie alimentara conform hotararii judecatoresti. De curand am implinit 18 ani, ... (vezi toată discuția)