avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Bună ziua, dacă am împlinit 18 ani și sunt la un liceu sportiv cu contract, tata mai este obligat sa îmi mai plătească pensie alimentara? În vara dau bacul și vreau sa dau la facultatea de sport. Mai primesc pensie alimentara. Multumesc
Cel mai recent răspuns: MarcoIasmina , utilizator 15:02, 13 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tre uie sa deschideti proces daca aveti 18 ani.
Puteti obtine pensie daca veti fi la facultate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Daca tatal nu intelege de buna voie sa va plateasca in continuare pensia va trebui sa va adresati instantei de judecata.
Daca veti intra la o facultate la zi atunci, pana la terminarea facultatii dar nu mai mult de 26 de ani tatal va trebui sa va dea pensia de intretinere.
Daca nu va intelegeti civilizat adresti-va instantei, aveti TOT DREPTUL!
Mulțumesc. As mai avea ceva de adăugat. Problema este ca eu am contract cu FRH, unde primesc o diurna, echipament, mâncare și cazare gratuit la liceul unde sunt. Tata spune ca e venit și pot sa ma descurc și nu trebuie sa îmi mai dea pensie alimentara.
Ma poate ajuta cineva? Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se va pronunța Instanța de judecată. După 18 ani majorul trebuie să-și dovedească starea de nevoie, și că nu poate munci deoarece este la o formă de învățământ la zi pentru continuarea studiilor.

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere danielabadulescu danielabadulescu Buna ziua! Fiul meu implineste 18 ani in luna august. A beneficiat de pensie de intretinere in urma divortului. In anul scolar 2017-2018 este elev in clasa a ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere-dupa implinirea varstei de 18 ani Catalina_1 Catalina_1 Va rog, sa-mi spuneti daca dupa implinirea varstei de 18 ani, copilul care este momentan elev va mai primi pensie de intretinere? Mentionez ca Instanta in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara neachitata andr0504 andr0504 Buna, am o intrebare legata de pensia alimentara de care ar trebui sa beneficiez din partea tatalui meu, in condiitile in care parintii mei sunt divortati. Eu ... (vezi toată discuția)