avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Bună ziua, dacă am împlinit 18 ani și sunt la un liceu sportiv cu contract, tata mai este obligat sa îmi mai plătească pensie alimentara? În vara dau bacul și vreau sa dau la facultatea de sport. Mai primesc pensie alimentara. Multumesc
Cel mai recent răspuns: MarcoIasmina , utilizator 15:02, 13 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Obligatia de intretinere subzista pana la implinirea varstei de 18 ani.( aveti in vedere hotararea judecatoreasca, este mentionata varsta majoratului.).

Ulterior, intrucat sunteti major, aveti calitate procesuala activa pentru a investi instanta de judecata.( varsta majoratului va confera capacitate de exercitiu deplina, si capacitate procesuala deplina).

Prin urmare, singur va reprezentati interesele.

Daca mama dumneavoastra, spre exemplu, investeste instanta de judecata, in vederea obligarii tatalui dumneavoastra, la plata pensiei de intretinere in favoarea dumneavoastra, actiunea va fi respinsa pentru lipsa calitatii procesuale active.

Pensia de intretinere este cuvenita si majorului, cata vreme studieaza , aceasta forma de spijin financiar fiind destinata desavarsirii pregatirii educationale.

Cata vreme nu obtineti venituri, este intrunita starea de nevoie, generata de lipsa veniturilor salariale.

Daca veti munci,nu va mai fi intrunita starea de nevoie.




Asadar , prezentati in instanta o adeverinta emisa de liceul unde studiati.

Prezentati si o adeverinta emisa de ADMINISTRATIA FINANCIARA,care arata lipsa veniturilor, de oricare natura.


Succes.
Mulțumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de intretinere danielabadulescu danielabadulescu Buna ziua! Fiul meu implineste 18 ani in luna august. A beneficiat de pensie de intretinere in urma divortului. In anul scolar 2017-2018 este elev in clasa a ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere-dupa implinirea varstei de 18 ani Catalina_1 Catalina_1 Va rog, sa-mi spuneti daca dupa implinirea varstei de 18 ani, copilul care este momentan elev va mai primi pensie de intretinere? Mentionez ca Instanta in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara neachitata andr0504 andr0504 Buna, am o intrebare legata de pensia alimentara de care ar trebui sa beneficiez din partea tatalui meu, in condiitile in care parintii mei sunt divortati. Eu ... (vezi toată discuția)