avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despre vinderea casei fara acordul copiilor si al ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despre vinderea casei fara acordul copiilor si al sotiei

poate tatal meu sa vanda casa in care a locuit cu noi copii si sotia,ulterior divortand ( de14 ani) si nefacand partajul nici la ora actuala?poate vinde fara acordul nostru al copiilor?sau fara acordul fostei sotii(mama noastra)?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
fara acordul dvs al copiilor poate vinde oricand intrucat dvs nu sunteti proprietari, dvs copiii. fara acordul fostei sotii care are calitatea de coproprietar nu poate vinde. trebuie sa faca actiune de partaj in instanta mai intai.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
depinde....pe numele cui este casa?
casa este pe numele parintilor mei ,impreuna au si cumparat o in timpul casniciei...numai ca de 14 ani de la divort nu au facut inca partajul,si am auzit pe strada unde locuieste acum tatal meu in casa respectiva ca cineva dintre vecini se tot tine de capul lui sa ii vanda casa (mi sa infipt un cui in inima ,tata fiind si un mare betiv de o viata intreaga)
Fara sa faca partaj, nu are cum s-o vanda
deci pot sta linistit?pana nu fac ai mei partajul ,tata nu poate vinde?ma gandeam sa nu faca cineva fals in acte si sa poata vinde...dar daca dvs. spuneti ca nu se poate m am linistit...va multumesc din suflet pt raspunsuri...

Alte discuții în legătură

Procedura vanzare cota din casa BQGDAN BQGDAN Buna ziua, In cazul unui apartament care este trecut pe numele ambilor soti, care este procedura pentru ca unul din ei sa-si vanda partea de 50% ? Au 2 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, ma puteti ajuta cu o sugestie pe tema urmatoare? parintii ... Imrazvan Imrazvan Buna ziua, Ma puteti ajuta cu o sugestie pe tema urmatoare? Parintii mei au divortat, fara partaj, la notar. Casa si terenul lor e pe numele tatalui meu, ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune in concubinaj Nicu53 Nicu53 Buna ziua , am un apartament cumparat im timp ce eram in concubinaj,fiind casatorit,in care am trait cu concubbina pana acum o luna. Precizez actul de ... (vezi toată discuția)