avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ore suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ore suplimentare

salariatul a efectuat ore suplimentare si nu au fost platite sau acordate in termenul legal , care este modalitatea legala de acordare a acestor zile.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:20, 1 Septembrie 2011
Art. 114 alin 1, art. 120 alin 1 si urmatoarele din legea 53/2003
Daca a trecut termenul legal de compensare prin timp liber (60 zile), conform CM, munca suplimentara trebuie platit.
Un artificiu: se poate acorda in cele 60 zile liber salariatului si daca e nevoie de el poate fi chemat sa efectueze munca suplimentara astfel nct sa fie curga un nou termen pentru compensare, sau daca salariatul a avut concediu de odihna in aceasta perioada pot fi trecute compensari pentru anumite zile de CO astfel ncat sa ramana zile de concediu de efectua si nu ore suplimentare de achitat…etc
ANAMARIA11 a scris:

salariatul a efectuat ore suplimentare si nu au fost platite sau acordate in termenul legal , care este modalitatea legala de acordare a acestor zile.


Munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 60 de zile dupa efectuarea acesteia.In cazul in care compensarea prin ore libere platite nu este posibila in termenul de 60 de zile, in luna urmatoare, munca suplimentara va fi platita salariatului prin adaugarea unui spor la salariu corespunzator duratei acesteia.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata orelor suplimentare lucialuca lucialuca Angajatorul sustine ca orele suplimentare se platesc abia dupa 3 luni de la efectuarea lor. Este in concordanta cu Codul Muncii acest lucru? (vezi toată discuția)
Ore suplimentare carpaho carpaho daca un salariat are ore suplimentare in fiecare luna peste media admisa de codul muncii ce trebuie sa faca angajatorul. Sa mai angajeze inca un om pe aceasi ... (vezi toată discuția)
Concediu medical Monica0505 Monica0505 Buna ziua. Am fost in perioada 30.03.2020-12.04.2020 in izolare instituita de spitalul la care lucrez, perioada de timp pe care am primit concediu medical. Din ... (vezi toată discuția)