avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... antena wireless pe bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

antena wireless pe bloc

Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc pe care o firma de intrenet vrea sa amplaseze o antena wireless. Cei mai multi locatari ai blocului sunt de acord cu antena. Ce prevede legea si in ce fel ma apara daca eu nu sunt de acord cu amplasarea acestei antene? Ce pot face?
Cel mai recent răspuns: sophie , utilizator 17:41, 1 Septembrie 2011
Nu va dati semnatura atunci cand vi se va cere.

Un tert se poate folosi de proprietatea comuna a asociatiei daca indeplineste conditiile:
- sa aiba acordul majoritatii (50% + 1) proprietarilor;
- sa aiba acordul proprietarilor direct afectati;
- sa aiba avizul asociatiei de proprietari (semnatura si stampila presedintelui asociatiei, ca reprezentant al proprietarilor).
faceti o mare greseala
aceasta antena se va instala si fara acordul dvs, caci va aduce bani frumosi in contul asociatiei de proprietari, eventual, pt dvs, ca locuind la ultimul etaj, solicitati comitetului o reducere la cheltuieli pt ca sunteti "mai afectati"
aceste antene sunt construite respectand niste norme, reguli de protectie, radiatiile emise nu afecteaza chiar atat de grav organismul omului, caci altfel nu ar functiona, cu siguranta s-a luat in calcul niste protectii.
o hotarare de asemenea insemnatate, care implica asociatia cel putin pentru viitorii 5 ani, n-ar fi trebuit luata in adunarea generala?
presedintele asociatiei de proprietari a convins multi oameni sa semneze un tabel, fara ca cineva sa stie exact ce presupune acest contract.
unii vecini au semnat si pentru altii, cand s-au dus sa le plateasca intretinerea, altii au semnat in lipsa proprietarilor, care sunt plecati din bucuresti
este un bloc de 50 de ani, in care majoritatea proprietarilor sunt oameni in varsta
faptul ca 24 de ore din 24 suntem expusi radiatiilor unei antene de mare putere cred ca este totusi un motiv de ingrijorare, chiar daca masuratorile arata ca radiatiile antenei se incadreaza in norme
iar despre o oarecare protectie nu vorbeste nimeni
apoi, in ultimii doi ani ne-am reparat singuri terasa blocului, ne-am zugravit scarile, ne-am pus geamuri de termopan pe scari, am schimbat tevile si robinetii din subsol, avem interfoane si lumina cu senzori pe scari, iar pretul care ni se plateste pentru amplasarea antenei pe bloc nu cred ca poate compensa riscurile sau ca justifica unele cheltuieli ulterioare cu reparatii si renovari
poate ca aceasta antena se va amplasa pe bloc desi n-am semnat, dar as vrea tare mult sa aflu cine ne apara pe noi - cei pentru care legea a prevazut acele conditii pe care le-a enumerat elga50 - daca se face ceva impotriva legii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract antena gsm pe bloc adrianf adrianf Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc de garsoniere cu 9 etaje deasupra caruia s-a montat in octombrie 2007 o antena gsm de la RDS.Eu locuiam in acel an in ... (vezi toată discuția)
Contract antena telefonie mobila geneva geneva Bloc de locuinte, cu 4 scari, incheie contract cu firma de telef. mobila pt plata de chirie in urma amplasarii antenei pe bloc, in dreptul unei scari. In acest ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna vecini afectati in sensul legii 50/1991? Teea Teea O persoana juridica vrea sa construiasca o antena GSM pe acoperisul unui bloc si majoritatea locatarilor sunt de acord, cu exceptia unuia ce locuieste la ... (vezi toată discuția)