avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Deschidere firma
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Deschidere firma

Buna ziua!
Intrebarea care ma framanta pe mine este: "Prin ce metode, legale, bineinteles, se pot primi fonduri europene nerambursabile in cazul in care viitorul patron apare in biroul de credite?" Se poate face ceva pt exista o idee buna pt afacere dar din lipsa de fonduri este necesar un ajutor "extern".
Din punct de vedere legal se poate face ceva pt ca avem mare nevoie de aceasta afacere pt a ne achita datoria de la banca si pt a ne creste copilul in varsta de 2 ani jumate.
Ma supara faptul ca banca cu care lucram nu este maleabila si nu doreste sa ne vina in ajutor, iar statul roman ne pune pumnul in piept si ne eticheteaza prin acel birou de credite in care poti intra asa de usor dar poti iesi atat de greu.
Daca ai luat un credit de nevoi personale si nu ai cu ce gaja pt a micsora rata, nu esti lasat nici sa faci ceva care sa iti aduca banii necesari pt a te salva datorita unor legi facute de cei bogati in favoarea celor bogati si atunci noua astora de jos, pe spunarea carora traiesc cei de sus ce mai avem de facut, ca nici macar de franghie si sapun nu mai avem bani.#-oX-(X-(X-(X-(
Scuzati tonul iritat dar sunt ffffffff suparata.:">
Va multumesc anticipat pt raspunsurile primite :) si va doresc o viata fara pb financiare. :((
Cel mai recent răspuns: Ally2009 , utilizator 10:01, 2 Septembrie 2011
In oricare program operational/axa prioritara/DMI se poate incadra ideea dvs de afaceri, veti gasi ghidul solicitantului care impune conditiile de eligibilitate ale solicitantului.
Este foarte important ca sa cititi acest document care este in concordanta cu legislatia europeana si avizat/aprobat de Consiliul European, nu de statul Roman.

Daca intampinati dificultati solicitati consultanta de specialitate.
Va multumesc pt raspuns, dar as dori daca puteti sa elaborati putin pt ca nu ma pricep ff bine la treburile astea, sunt la inceput de drum. Despre ce ghid este vb si unde l-asi putea gasi, vre-un site sau un contact de unde putem face rost de asa ceva?
Va multumesc inca o data si o zi buna va doresc.
Ar mai fi o intrebare
De la cine sau de unde se poate obtine consultanta de specialitate, cine este in masura sa ne raspunda la intrebari si sa ne dea datele necesare?:help:
depinde de ce fel de firma detineti, ce activitate principala este in statut, daca aveti profit pe ultimul exercitiu financiar, unde doriti sa desfasurati activitatea: in mediu urban sau in mediu rural.
Sunt foarte multe date de care depinde accesarea acestor fonduri.
exista site-uri pe care le puteti gasi prin motoarele de cautare scriind fonduri structurale sau fonduri europene.
Pentru a deschide o firma, principal este o idea buna; dupa aia, un proiect care imbina ideile cu capacitatea de realizari, un plan de afaceri. Cu acest plan de afaceri, prin care confruntati prin un analisis swot, puncte foarte, slabe, oportunitati precum amenintarile. ([ link extern ] .
Mai mult decat atat trebuie sa faci previziuniile de incasarile operative, financiar, precum cheltuiele operative si financiara, precum mai multe detalli. Trebuie sa alegi un plan de marketing.
Potrivit mai multe guidurile finantare europene, mai trebuie capacitatea de cofinantare, pentru ca ei dau doar o cuota parte pana 70%. Depinde de ce fel de plan vreti sa o desfasurati.
Sunt mai multe cursuri de formare antreprenoriale finantat din fonduri european.
Acest forum nu poate va da un curs. Nici macar sa va adresez undeva, daca nu spuneti ce fel de afaceri vreti sa dezvoltati, doar atunci mai putem sa va dam niste sfaturi despre conditiile de elegibilitate si parte de co-plata, precum ce fel de plan trebuie sa alcatuiti.
Mult noroc!
Multumesc pt raspunsurile promte.
Idee avem, si inca una buna, proiect la fel, si spatiu pt firma
Ceea ce nu avem este suport financiar pe care speram sa il obtinem din fondurile acelea mai mult sau mai putin rambursabile pe care se pare ca nu le putem accesa din cauza legislatiei romanesti. Avem o mica pb si am ajuns in biroul de credite si din aceasta cauza nu putem accesa aceste fonduri.
De vb am vorbit chiar si cu viitorii colaboratori care vor prelua materia prima pe care noi ca firma ne angajam sa le-o livram. Deci idee este, proiec este, suportul si promisiunea firmei colaboratoare este, numai banii nu sunt.
Mentionez ca firma noastra se va axa pe prelucrare deseuri din metale usoare.
Ce este de facut?
Care este acel faimos GHID de unde il putem face rost, ce posibilitati legale avem?
Ca fara bani nu putem avea utilajele necesare, fara utilaje nu avem obiectul muncii?
Va multumesc inca o data
Cu respect
Ally2009

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Realizarea unui plan de afacere junelys junelys unde pot apela in vederea realizarii unui plan de afacere? multumesc! (vezi toată discuția)
Achizitie utilaje linie de productie sorinqwerty sorinqwerty Am dori sa achizitionam mai multe utilaje(linie de productie) second hand, dar cu certificare CE 2011. Intrebarea mea este se pot accesa fonduri europene si pt ... (vezi toată discuția)
Idei de afaceri - infiintare gradinita (posibil accesare fonduri europene?) erdeicristina erdeicristina Buna ziua tuturor . vin din nou cu o intrebare .Va rog sa imi dati si mie niste sfaturi , in ceea ce priveste ideea de afacere ... am renuntat la serviciul meu ... (vezi toată discuția)