avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... idei de afaceri - infiintare gradinita (posibil ...
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

idei de afaceri - infiintare gradinita (posibil accesare fonduri europene?)

Buna ziua tuturor . vin din nou cu o intrebare .Va rog sa imi dati si mie niste sfaturi , in ceea ce priveste ideea de afacere ... am renuntat la serviciul meu de C.J. Autoritate tutelara din cadrul primariei si la salariul mizerabil de 485 lei , deoarece ar fi fost necesar sa angajez o bona pt copilasul meu de 2 ani iar din acest salariu nu se putea .Acum nu lucrez nicaieri , si ma tot gandesc cum ar fi sa imi fac si eu o afacere ?...m-am gandit sa fac o gradinita (camin ) pentru copii .Stiie cineva ce trebuie sa fac , ce demersuri ?...etc , sau daca este cazul sa primesc ceva din fondul european , ...trebuie sa am mai intai un teren pentru a putea construi?va rog , ...

Cel mai recent răspuns: Holda Finance , Consultant credite si finantari 23:34, 13 Decembrie 2010
Daca mergeti pe ideea de accesare de fonduri europene, studiati ghidul de accesare pe axa care va intereseaza. Daca Dvs considerati ca ati putea accesa aceste tipuri de fonduri, sau cu alte cuvinte credeti ca puteti fi eligibil, ar trebui sa contactati o firma de consultanta specializata in fonduri europene cu care sa colaborati si care sa va indrume in acest sens.
Va doresc mult succes!
Ultima modificare: Luni, 13 Decembrie 2010
lumi71, utilizator
Gasiti (si) aici informatii despre infiintarea unei gradinite particulare:

www.avocatnet.ro/content/art...

Succes!
Singura problema ar fi... in numar de trei:

- Mediul privat poate (putea) infiinta gradinite particulare doar in mediul rural, prin parteneriat cu consiliul local. Incadrarea ar fi fost pe Masura 322 a PNDR, dar vestea proasta este ca bugetul alocat a fost epuizat la jumatatea anului 2009. Poate dupa 2013 sa fie noi alocari pentru proiecte similare.
- In mediul urban intreprinzatorii particulari nu primesc finantare nerambursabila din fonduri europene pentru aceste activitati, ci numai unitatile de stat (consiliile locale).
- Indiferent de situatie si de tipul de proiect, nu se poate realiza o investitie cu fonduri europene fara ca beneficiarul sa aiba un capital de lucru consistent (raportat la valoarea investitiei), pentru simplul fapt ca banii nerambursabili se acorda in regim de decontare, adica dupa efectuarea cheltuielilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gradinita particulara utc utc Care sunt conditiile de a beneficia de fonduri nerambursabile in vederea infiintari unei gradinite particulare? (vezi toată discuția)
Pot accesa fonduri nerambursabile pentru a infiinta o gradinita? doinam24 doinam24 pentru infiintarea unei gradinite particulare se pot accesa fonduri europene nerambursabile / (vezi toată discuția)
fonduri modernizare gradinita FELYSS FELYSS Buna seara! Pot primi fonduri nerambursabile pentru modernizarea unei gradinite particulare din mediul urban sau pentru pregatirea personalului didactic?Va ... (vezi toată discuția)