avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident vinovatul a parasit locul accidentului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident vinovatul a parasit locul accidentului

buna ziua,
am fost implicat intr-un accident in urma careia s-au produs numai pagube materiale. fiind oprit la semnalul rosu al semaforului primul, din spate am fost lovit de un autoturism care circula cu viteza foarte mare. dupa accident soferul autoturismului a plecat lasand acolo masina. dupa ce a venit echipajul de la rutiere au identificat proprietarul autoturismului dar nu el era conducatorul auto. proprietarul a incredintat autoturismul unei persoane care a fost si el identificat si care avea permisul de conducere suspendat, despre acest lucru ca avea permisul suspendat proprietarul nu stia, a si dat declaratie despre acest lucru la politie. soferul care a parasit locul accidentului are domiciliul in bucuresti, in tg-mures sta in chirie dar fara flotant, si nu a fost gasit de politie. accidentul s-a intamplat in tg-mures eu fiind cu domiciliul in tg-mures. proprietarul il cunostea de 4-5 zile pe soferul care a produs accidentul deci nici el nu a putut da informatii despre sofer. politia a stabilit cauzele accidentului dar nu este de gasit soferul vinovat. politia a inceput urmarirea penala impotriva soferului dar problema mea este ca nu mi-au eliberat un proces verbal sau un document cu care eu ma pot adresa asiguratorului pentru despagubire. ambele autoturisme sunt asigurate RCA. ma puteti ajuta va rog mult
Cel mai recent răspuns: tsz , utilizator 11:38, 1 Septembrie 2011
Punerea la dispozitie a unui vehicul unei persoane care nu poseda un permis de conducere ( actul fiind anulat sau suspendat reprezinta un conflict cu legea penala).

Subzista , deci , si infractiunea de parasire a locului accidentului, data fiind situatia concreta expusa mai sus.

Dupa audierea persoanelor care detin vehiculul indicat de catre dumneavoastra, va fi identificat si persoana care a produs accidentul rutier si s-a sustras de la efectuarea actelor de cercetare.

Constituiti-va parte civila , in vederea recuperarii pagubelor produse.
Societatea asiguratoare poate avea calitatea de asigurator de raspundere civila delictuala.

va multumesc pentru raspunsul prompt,
persoana care a produs accidentul a fost identificat numai ca nu este de gasit
vad ca mi-ati propus o solutie numai ca nu prea inteleg ce trebuie sa fac? sa ma adresez unui avocat?
"Constituiti-va parte civila , in vederea recuperarii pagubelor produse.
Societatea asiguratoare poate avea calitatea de asigurator de raspundere civila delictuala."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare contravaloare oglinda sparta la masina lotica lotica Buna ziua,va rog sa-mi spuneti daca exista o baza legala de a-mi recupera contravaloarea oglinzii de masina,pe care mi-a spart-o un sofer trecand in mare ... (vezi toată discuția)
Accident de circulatie - raspunderea parintelui (copil major) RazvanAlexandru RazvanAlexandru Aseara un baiat cu o masina inmatriculta in Anglia, volan pe partea dreapta a avariat 6 masini parcate regulamentar, printre ele numarandu-se si a mea. ... (vezi toată discuția)
Despagubiri vatamare corporala prin accident rutier. polita asigurare Mihaela Enache Mihaela Enache in noiembrie 2009 s-a produs un accident rutier. soferul a fost scos de sub urmarire penala pt vatamarea corporala a unui biciclist, retinandu-se culpa ... (vezi toată discuția)