avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis neacordare prioritate trecere pietoni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis neacordare prioritate trecere pietoni

Buna ziua.

In data de 20.08.2011 mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru faptul ca nu am acordat prioritate pietonilor angajati in traversare.

Fapt care nu este adevarat. Pietonii se aflau pe trotuar si nu dadeau nici un semn ca doresc sa traverseze. Un echipaj de la Politia de sectie ( nu rutiera ) statea la " pescuiala " in apropierea trecerii de pietoni. Dupa 50 metrii am fost tras pe dreapta si mi s-a susupendat permisul. Am hotarat sa depun contestatie impotriva procesului verbal in instanta. Mentionez ca am doi martori, unul se afla cu mine in masina, iar pe celalalt l-am cautat la terasa din apropierea trecerii de pietoni, iar omul a fost de bun simt si a spus ca ma ajuta deoarece a vazut ce s-a intamplat.

Atasez cererea pe care am formulat-o eu pentru judecatoria Timis. Termenul la care imi expira dreptul de a depune contestatie este 04.09.2011, insa in data de 4 sept este duminica, in realitate termenul este 02.09.2011.

DOMNULE PRESEDINTE,

Subsemnatul Cutare domiciliat in Timisoara, jud. Timis, str. Cutare, nr XX
Plangere contraventionala impotriva procesului-verbal de contraventie nr. 123456, din 20.08.2011, incheiat de Agent cutare, prin care, in baza art. 135 lit H din H6 1391106, am fost sanctionat. Cu aceasta plangere cer anularea procesului-verbal.

Motivele plangerii:

In fapt, am fost sanctionat cu suspendarea permisului si cu 4 ( patru ) puncte-amenda in valoare de 268 RON pentru faptul ca nu am acordat prioritate pietonilor angajati in traversare.

In realitate, nu sunt vinovat de savarsirea faptei.

In data de 20.08.2011 circulam cu autoturismul marca Renault, numar de inmatriculare
TM – 00 - XXX pe strada Holdelor, zona Lipovei, din directia str Ion Ionescu de la Brad spre strada Sf. Apostoli Petru si Pavel. Pietonii se aflau pe trotuarul din partea stanga a directiei mele de mers, adica pe trotuarul de pe contrasens. In momentul in care eu am trecut peste trecerea de pietoni aflata la intersectia strazilor Holdelor si Silistra, pietonii erau pe trotuar si nu erau angajati in trecere. In procesul verbal este specificat ca nu am acordat prioritate la trecerea de pietoni din fata pizzeriei THALIA, desii in fata pizzeriei nu exista nici o trecere.de pietoni.

Motiv pentru care cer admiterea plangerii si anularea procesului-verbal de contraventie citat.
In drept, imi intemeiez plangerea pe dispozitiile Cap VIII, art. 118 din O.U.G. 195/2002
In dovedirea motivelor enuntate, ma folosesc de martori si poze de la fata locului.

Data depunerii, Semnatura,

............... ...............

DOMNULUI PRESEDINTE AL ...........................

Nu am dat date personale, numar de inmatriculare si numele agentului aici pe forum.

Intrebarea mea este urmatoarea : E in regula cererea pe care am redactat-o sau ar mai trebuii adaogat ceva la ea?

Va multumesc anticipat.

O zi buna

Cu stima.Cutare :)

Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:50, 17 Noiembrie 2011
Pai trebuie s amai adugi la sfarsit urmatoarele :)
In drept imi intemeiez prezenta in temeiul dispozitiilor OUG 195/2002, OG 2/2001
precum si
In sustinerea celor de mai sus inteleg sa ma folosesc de proba cu inscrisuri si orice alta proba necesara ar reiesi din dezbateri ( martori daca exista ...)

As mai fi adaugat despre faptul ca procesul verbal ca nu are corespondent in realitate, astfel situatia de fapt retinuta nu este reala, cat si faptul ca procesul verbal potrivit dispozitiilor CEDO nu se bucura de o prezumtie de legalitate, in atare situatii, sarcina probei cadein seama intimatului parat.
Multumesc pentru raspunsul prompt.

O zi buna.
revin cu o noua intrebare. in luna noiembrie am prima infatisare a procesului. intrebarea e urmatoarea : " Cand trebuie sa depun lista cu martorii, sau mai bine zis, care ar fii pasii de urmat pana la prima infatisare? "
Solicitati la primul termen proba cu martori si dati datele acestora de identificare. Acestia vor fi citati pentru urmatorul termen.
am inteles, Multumesc

Alte discuții în legătură

Contestatie suspendare permis auto chris1 chris1 Buna ziua, Vreau sa fac o contestatie deoarece am fost oprit de un agent de politie, care mi-a suspendet permisul de conducere pe motiv ca nu am acordat ... (vezi toată discuția)
Ag... a vazut de la 100 m - art 135 lit h., pv nesemnat -martor asistent nu era.. addrianispas addrianispas - piatra neamt, politia la impartit amenzi. - la trecerea de pietoni 2 asteapta pe trotuar: dupa ce trecusem de movila de pe strada, vad ca vin de pe o ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal necordare prioritate pieton florynd florynd Buna ziua, Vreau sa va expun cazul meu de suspendare a permisului de conducere in speranta ca sfatul dvs ma va ajuta sa iau o decizie vis-a-vis de ... (vezi toată discuția)