avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie Proces Verbal necordare prioritate pieton
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie Proces Verbal necordare prioritate pieton

Buna ziua,

Vreau sa va expun cazul meu de suspendare a permisului de conducere in speranta ca sfatul dvs ma va ajuta sa iau o decizie vis-a-vis de contestarea Procesului Verbal.
In data de 3 august, mi-a fost ridicat permisul de conducere ptr neacordare de prioritate la pietoni. Asa cum arata si inregistrarea video, pietonul paseste pe prima banda si, la o secunda dupa, eu trec cu masina pe banda a treia. Politistul mi-a comunicat in prima faza ca eu ma aflam cu masina langa pieton, fapt pe care l-am negat vehement deoarece stiam exact unde ma aflam eu si unde era pietonul. Aratandu-mi ulterior si inregistrarea video care indica acelasi lucru declarat de mine, a schimbat tactica spunand ca legea e lege si sa il dau in judecata daca nu sunt de acord.

Desi am argumentat politistului ca mi-era imposibil ca intr-o secunda sa opresc masina in conditii de siguranta, acesta a intocmit Procesul Verbal in cadrul caruia am precizat ca nu sunt de acord cu cele relatate si am semnat.
Mentionez ca in masina cu mine era un prieten de-al meu care a fost martor la toate cele intamplate, inclusiv la discutia avuta cu politistul.

Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo sansa sa am castig de cauza in situatia in care as contesta Procesul Verbal si as intenta proces si care ar fi procedura legala ce trebuie respectata in acest caz.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: florynd , utilizator 15:24, 5 August 2010
incearca dar ai putine sanse;
termen de contestatie 15 zile;
la trecerile de pietoni trebuie sa acordam prioritate.....
Da, asa cum ati expus si daca aveti martor, trebuie ca in termen de 15 zile sa formulati contestatie. Cel mai bine sa va asiste un avocat.
Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 4 August 2010
Constantin Alexandru Radu, Consilier juridic
Ca sa opriti in conditii de siguranta , trebuia sa stiti ca in apropierea trecerilor de pietoni aveti obligatia legala de a reduce viteza si de a circula cu prudenta ptr a putea opri in conditii de siguranta si ptr a acorda prioritate de trecere pietonilor care se angajeaza in traversarea strazii .
Parerea mea este ca plangerea va fi respinsa ca nefondata .
Sanse de castig sunt. Totul depinde de pozitia autoturismului in momentul in care pietonul s-a angajat in traversare.
Succes!!!
Multumesc pentru raspuns si, in cazul in care ma voi hotari sa contestez PV, o sa va comunic rezultatul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis retinut: neacordare prioritate pietoni mmm_ggg mmm_ggg Buna ziua, mi-a fost retinut permisul ca urmare a urmatoarei intamplari: Ma deplasam pe banda 3 (pe un bulevard cu 3 benzi pe sens). Tocmai schimbasem ... (vezi toată discuția)
Neacordare prioritate pietoni-permis retinut Zerocool90 Zerocool90 Buna seara! In cursul zilei de astazi in timp ce ma deplasam cu masina de serviciu catre sediul firmei la una din trecerile de pietoni pe banda opusa benzii ... (vezi toată discuția)
Retinere permis necordare prioritate niculaucarmen niculaucarmen a fost incheiat un proces verbal pentru neacordare de prioritate, si s-a retinut permisul de conducere, insa speta este urmatoarea: soferul se afla pe banda 2 ... (vezi toată discuția)