avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... ag... a vazut de la 100 m - art 135 lit h., PV ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

ag... a vazut de la 100 m - art 135 lit h., PV nesemnat -martor asistent nu era..

- piatra neamt, politia la impartit amenzi.
- la trecerea de pietoni 2 asteapta pe trotuar: dupa ce trecusem de movila de pe strada, vad ca vin de pe o strada din dreapta 3 tigani spre mijlocul trecerii de pietoni spre mijlocul strazii; erau la 5 m. de trecerea de pietoni si am mers mai departe;
- dupa 100 m sunt oprit de un agent (a vazut de la 100 m.) care zice nu am acordat prioritate; solicit pe cei 3: unul confirma de fata cu agentul ca nu erau pe trecerea de pietoni: el zice ca totusi erau in apropiere si in caz de accident se ia in considerare - 135 cu h. 30 zile suspendare; contest verbal ca nu ma incadrez, dar el zice inainte ca sa nu se dea de gol ce e la cap: fiind o inventie si un abuz, nu am semnat PV.si circulam cu dovada (permis la preschimbare): cf. 180 trebuia martor asistent dar era doar colegul lui
Rog ajutor pt. intrebarile de mai jos si eventuale sugestii (depun contestatie):
1. CUM POT DEMONSTRA CA AGENTUL A GRESIT CREZAND CA NU AM DAT PRIORITATE;
2. cum pot demonstra ca cei 3 care au recunoscut ca nu erau pe trecerea de pietoni (nu i-a trecut in PV)
2. poate fi martor asistent colegul lui?
Cel mai recent răspuns: shogun1 , utilizator 17:01, 28 Ianuarie 2009
Exista sansa ca sa se poata demonstra ca Dvs. nu aveati posibilitatea de a opri si de a acorda prioritate pietonilor chiar daca acestia se angajasera in traversare pe trecerea de pietoni. Am inteles ca strada era cu o banda pe fiecare sens de circulatie, iar pietonii veneau din partea dreapta in raport cu sensul Dvs. de deplasare.
Contestati in instanta procesul verbal. Solicitati certificat de grefa si recuperati-va permisul pana la solutionarea contestatiei.
Numai bine va doresc.
ing. Ioan Ciobanu
multumesc pt raspuns.
clarificare: strada era cu 2 benzi, tiganii erau la 3 metri de trecerea depietoni si cf. art. 100 trebuia sa le dau prioritate daca se aflau in loc marcat, dar ei erau pe strada, la distanta de trecere... politistul a vazut pe cei 3 aproape de mijlocul strazii si eu mergand.. o consider o eroare a agentului care vede de la 100 m.... care ma va consta timp si nervi
aveti cel putin 1 martor -incercati- nu aveti cam greu.dar daca il aveti e super i-ai spart.

si inca ceva militistul n u are dreptul sa fie martor,e motiv de nulitate daca a semnat p.v
Ultima modificare: Joi, 29 Ianuarie 2009
Gabriela Mihai, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis pentru neacordare prioritate lyteon lyteon In data de 10.06.2011 ma deplasam spre casa.Cand am virat dreapta pe o strada, am oprit la trecerea de pietoni pentru ca treceau un grup de oameni,dupa care ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat - "neacordare de prioritate unui pieton" ContSters303549 ContSters303549 Buna seara, Haideti sa va impartasesc experienta de astazi dimineata. Fiind pe DN5, Bucuresti - Giurgiu, in localitatea Jilava, oprit fusai de domnul ... (vezi toată discuția)
Contestare pv neacordare prioritate Plasmaterus Plasmaterus buna ziua m-am lovit pentru prima oara in cei 5 ani de zile de cand am permisul de aceasta situatie si nu stiu cum sa procedez:in data de 07/09/2015 am fost ... (vezi toată discuția)