avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu incapacit. de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu incapacit. de munca

buna ziua,am o intrebare referit. la Conc. medical pt. boala din categoria A, neoplazii, sida, tuberculoza,etc.pt. care indemniz. este 100% din media veniturilor pe ultimele 6 luni si pt. care stiu ca nu este necesar stagiu de cotizare obligatoriu de 22 zile, ma intereseaza daca primele 5 zile sunt suportate de angajataor sau se platesc integral de Fondul unic de asigurari sociale de sanatate.
multumesc.
Primele 5 zile se platesc de catre angajator din fondul de salarii.Din ziua urmatoare celor 5 zile si pana la incetarea incapacitatii de munca,din fnuass.
gya_b_81 a scris:

buna ziua,am o intrebare referit. la Conc. medical pt. boala din categoria A, neoplazii, sida, tuberculoza,etc.pt. care indemniz. este 100% din media veniturilor pe ultimele 6 luni si pt. care stiu ca nu este necesar stagiu de cotizare obligatoriu de 22 zile, ma intereseaza daca primele 5 zile sunt suportate de angajataor sau se platesc integral de Fondul unic de asigurari sociale de sanatate.
multumesc.

OUG nr.158/2005 prevede la art. 12 urmatoarele :
Indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca se suporta dupa cum urmeaza:
A.de catre angajator, din prima zi pana în a 5-a zi de incapacitate temporara de munca;

B.din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate, incepand cu:
a)ziua urmatoare celor suportate de angajator, conform lit. A, si pana la data incetarii incapacitatii temporare de munca a asiguratului sau a pensionarii acestuia;

b)prima zi de incapacitate temporara de munca, în cazul persoanelor asigurate prevazute la art. 1 alin. (1) lit. C si alin. (2).

Litera b} pc. B,nu are nicio relevanta pt. intrebarea adresata de utilizator,iar pt. restul nu era necesar un copy-paste de pe textul de lege,atata timp cat deja exista un raspuns .
Forumul inseamna si discutii libere,atata timp cat acestea se caleaza pe intrebarile adresate.
Ultima modificare: Joi, 1 Septembrie 2011
ContSters136493, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat medical cod 14 Vilcu Gina Vilcu Gina Buna ziua.As vrea sa stiu daca un concediu medical cod 14 se suporta intergral din FNUASS.As dori si un art.legislativ in acest sens.Va multumesc. (vezi toată discuția)
Concedii medicale cod 14, respectiv 12 ELENA2009 ELENA2009 buna ziua, concediile medicale , cod indemnizatie 14, respectiv 12 se platesc la fel ca si cele de boala obisnuita 01, 5 zile angajator si restul ... (vezi toată discuția)