avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conventia pentru prestarea unui serviciu este legala?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conventia pentru prestarea unui serviciu este legala?

Eu sunt angajata in cadrul unei companii - contract de munca cu toate cele legale

In afara contractului de munca, o societate imi solicita expertiza pe o speta. Incheiem un contract de prestari servicii strict sa redactez o opinie referitoare la acea speta.
Socieatetea o sa imi plateasca deplasarea la ei dar onorariu pentru serviciu este probono.
Este legal acest contract? trebuie sa il inregistrez undeva? Se considera conventie civila sau conventie pentru drepturi de autor?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:05, 1 Septembrie 2011
Buna ziua,
Depinde de anumite circumstnte si anume; daca sunteti autorizata in aces sens (adica de o institutie, autoritate, etc...in vaza careia sa puteti face acest lucru),daca sunteti inregistrata macar ca si PFA, iar scopul inregistrarii este de a presta anumite servicii, sigur ca puteti incheia un contract de prestar servicii cu o companie si sa va platiti obligatiile aferente ce decurg sin imp. pe venit si constributiile la asig. sociale.....
Insa ar ma fi o chestiune, daca aceste opinii pe care vi le solicita respectiva persoana juridica nu ii servesc acesteia de cat informativ...parerea mea este ca nu trebuie sa faceti contract, conventie, etc...ci se rezuma doar la o consiliere profesionala -daca vreti.
Cu stima,
:) In oricare din cazuri se considera venit, banuiesc ca asta era intrebarea. Prestarea de servicii se face in temeiul unui contract. Despre opinii, va pot spune ca doar specialisti in domeniu pot face acest lucru ex: avocatul.
totusi, ce obligatii de plata as avea daca contractul este probono? fara sa fiu remunerata?
am vreo obligatie de plata?
nu veti avea nimic de plata, din moment ce nu sunteti remunerata , inseamna ca efectuati un serviciu cu titlu gratuit
:pleasantry:
Insa in cazul unui serviciu probonno nu se mai justifica un contract de prestari seervicii care in mod obligtoriu are si un pret.

Alte discuții în legătură

Despre plata membrilor si venituri impozabile la ong dannyella dannyella Nu reusesc sa clarific urmatoarele aspecte legate de asociatii si fundatii: 1. Referitor la veniturile incluse la calculul profitului impozabil: - ... (vezi toată discuția)
Asociatie de parinti Cabinet expertcontabil Dontu Irina Carmen Cabinet expertcontabil Dontu Irina Carmen Buna ziua, Tocmai am infiintat o Asociatie de parinti intr-o scoala . Unii dintre parinti au solicitat sa se organizeze ore de pregatire cu copiii in afara ... (vezi toată discuția)
Contracte de prestari servicii flori1981 flori1981 buna ziua cine imi poate spune si mie care este legea care prevede incheierea de contracte de prestare service va multumesc (vezi toată discuția)