avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Asociatie de parinti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Asociatie de parinti

Buna ziua,

Tocmai am infiintat o Asociatie de parinti intr-o scoala . Unii dintre parinti au solicitat sa se organizeze ore de pregatire cu copiii in afara orelor din programa scolara. Aceste ore vor fi sustinute de cadrele din aceasta scoala si vor fi remunerati pentru aceasta prestatie.
In primul rand , as vrea sa stiu , daca din punct de vedere juridic , este in regula, si apoi, care ar fi forma legala de a presta aceste servicii, avand in vedere ca aceste ore se vor sustine cateva zile pe saptamana ( 2-3) timp de 1-2 ore. Nu vor avea loc si pe timpul vacantelor, si de aceea eu zic ca nu se justifica un contract de munca . Care ar fi alternativa legala pentru aceste prestari de servicii? Ar fi ok conventia civila?
Multumesc
Incheiati contract de munca pe perioada determinata si cu norma redusa.
Folosirea unor conventii civile este riscanta.

In general, acestea se folosesc numai pentru activitati ocazionale , legea nedefind ce se poate intelege prin acestea.
In opinia mea, o astfel de activitate trebuie sa aiba un ritm de exemplu : o data la saptamana, o data pe luna etc.
Aceste activitati au o ritmicitate. La unele clase de 3 ori pe saptamana cate 2 ore, dar nu si in timpul vacantelor scolare, la alte clase de 2 ori pe saptamana cate o ora.
De aeemenea, nr copiilor poate fi diferit de la o zi la alta, iar remuneratia cadrelor didactice va fi si in functie de acest aspect.
De aceea m-am gandit la conventie civila si nu la CIM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare after school prin asociatia de parinti carmen2010 carmen2010 In urma cu 2 ani am infiintat o asociatie de parinti la o scoala din Bucuresti, ea functionand si in prezent. Scopul asociatiei era de a sustine activitatea de ... (vezi toată discuția)
Scoala, gratuita sau nu? Ismail Derya Ismail Derya Salut, Marea majoritate dintre noi au copii care sunt la scoala. Eu am doi, la ciclul gimnazial. Anul acesta am ramas pur si simplu fara aer cand am auzit ... (vezi toată discuția)
Anulare decizie de detaºare în interesul învãþãmântului dcaliman dcaliman Sunt titular în învăţământ la o şcoala aflata la 20 km de domiciliu, la şcoala din loc. de domiciliu sunt clase simultane, şi pe catedra in ... (vezi toată discuția)