avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună seara, Orele de sprijin din cadrul programului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună seara, Orele de sprijin din cadrul programului „A doua ...

Bună seara,
Orele de sprijin din cadrul programului „A doua șansă” sunt plătite suplimentar? Este vorba despre 4 ore de sprijin pe an pentru fiecare clasă. De la secretariat mi s-a explicat că am o oră pe săptămână și sunt 36 de săptămâni de școală, respectiv 40 de săptămâni prevăzute pentru programul ADS. Cu toate acestea, cele 4 ore suplimentare ar fi efectuate în timpul concediului de odihnă, dacă nu sunt programate ca ore de sprijin în timpul anului școlar. Unde mă pot lămuri în legătură cu această situație?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: TaraTara , utilizator 12:01, 14 Decembrie 2024
Plata cadrelor didactice pentru clasele Programului „A doua sansa” — invatamant primar se poate face pe post sau in regim de plata cu ora.
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 10 Decembrie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mulțumesc pentru răspuns. Am primit o numire comună pentru două școli gimnaziale, dintre care una include 4 ore de predare în cadrul programului „A doua șansă”. Pe numire este trecută norma de 9 ore pentru cele două școli, însă eu trebuie să realizez și 16 ore de sprijin anual pentru programul „A doua șansă”.

Aceste ore suplimentare nu sunt plătite? Până la urmă, eu sunt remunerată pentru norma didactică, iar ceea ce depășește această normă (indiferent de specificul programului „A doua șansă”) reprezintă muncă suplimentară, care ar trebui să fie plătită.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cu ora lilipapiu lilipapiu Unui profesor incadrat cu norma de baza in invatamant 18 ore dar care mai are 2 ore suplimentare, atunci cand este in concediu de odihna, are dreptul la plata ... (vezi toată discuția)
Cadrele didactice auxiliare în învăţământul special şi orele de muncă elena_c_b elena_c_b Bună ziua. Sunt instructor pentru educaţie extraşcolară într-un Centru Şcolar pentru educaţie incluzivă, adică un fel de pedagog cu atribuţii mai ... (vezi toată discuția)