avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... buna seara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

buna seara

am facut o donatie tatalui meu asupra unui imobil in care eu mi-am rezervat o abitatie viagera, pot sa transfer acea donatie in act de vinzare cumprare ??
Cel mai recent răspuns: ContSters220718 , utilizator 19:40, 1 Septembrie 2011
Din pacate, in aceasta situatie nu este posibila novarea obiectului contractului la notar, datorita caracterului donatiei (donatorul da irevocabil donatarului un lucru care il primeste).
da.
tatal d-voastra renunta la donatie ,deveniti proprietara si ii puteti vinde imobilul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil dobandit prin donatie bgdan bgdan Buna ziua, anul trecut am primit cu titlu de donatie un apartament de la tatal meu. Acum doresc sa-l vand pentru a-mi onstrui o casa, insa pe contractul de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ...poate un executor sa execute un bun imobiliar...aflat ... Plamadeala mihail Plamadeala mihail Buna ziua ...poate un executor sa execute un bun imobiliar...aflat în proprietatea unei persoane... dobândit prin act de donație...iar în acel act semnat ... (vezi toată discuția)
Proprietar de drept sau de fapt- diferenta alisia411 alisia411 In urma cu 20 de ani, parintii mei mi-au vandut locuinta pastrandu-si dreptul de abitatie viagera pana la sfarsitul vietii. In acte scrie ca eu am intrat in ... (vezi toată discuția)