avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie pt diabet
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie pt diabet

soacra mea are diabet si e dependenta de insulina, as dori sa stiu daca are dreptul la pensie. are 52 de ani si nu cred ca a lucrat vreodata cu crte de munca.
Cel mai recent răspuns: georgeta1977 , utilizator 09:37, 5 Septembrie 2011
redialboss a scris:

buna ziua
poate beneficia de indemnizatie de handicap. adresati-va autoritatii nationale a persoanelor cu handicap.
o zi buna


Puteti sa dati si temeiul juridic al acestei afirmatii, sau doar va dati cu parerea de amorul artei?
Nu de alta, dar ar putea fi de interes general informatia.

1. autoritatea nationala pentru persoanele cu handicap a fost desfiintata anul trecut;
2.serviciul de evaluare complexa din cadrul directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului din judetul/sectorul unde aveti domiciliul are competenta de a evalua persoanele care solicita incadrarea in grad de handicap
3.incadrarea este hotarata de catre comisia de evaluare a persoanelor cu handicap din judetul/sectorul unde aveti domiciliul pe baza recomandarilor serviciului de evaluare complexa.
redialboss a scris:

buna ziua
poate beneficia de indemnizatie de handicap. adresati-va autoritatii nationale a persoanelor cu handicap.
o zi buna


multumesc tuturor pt raspunsuri, am inteles ce trebuie sa fac, am uitat sa spun ca din cauza diabetului aproape nu mai vede deloc, deci poate ar fi o sansa sa primeasca ceva ajutor...
poate avea sanse daca are retinopatie diabetica. va trebui sa faca un consult oftalmologic (acuitatea vizuala si campul vizual). la evaluare se va tine cont de valorile de la ochiul cel mai bun.
dupa ce are rezultatele poate merge sa depuna cererea de evaluare la registratura primariei unde are domiciliul sau, daca este din bucuresti, la registratura directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului din sectorul unde are domiciliul.
cererea este tip.
este bine, intai sa mearga dansa sau cineva din familie si sa ia cererea tip, scrisoarea medicala pentru medicul de familie care este tot tip.
cererea si scrisoarea trebuie insotite de acte medicale (de cand a debutat diabetul si rezultatul controlului oftalmologic, stare prezenta de la medicul specialist), daca este pensionata pe caz de boala-decizia de pensionare (copie), BI/CI (copie), adeverinta de la administratia financiara. e posibil sa va mai ceara si alte acte depinde de la un judet la altul.
e destul de greu asa ca va urez succes.
Multumesc mult pt raspuns!!!! Stiu ca o sa fie greu dar macar o sa incercam sa vedem daca poate primi ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare in grad de handicap Elladyyy Elladyyy As dori sa stiu daca se acorda pensie pentru miopie,si daca da,de la ce dioptrie se acorda aceasta.Multumesc. (vezi toată discuția)
Sunt bolnav de diabet tip1[insulino dependent] ,pot fi scutit de impozitul pe salariu ? TesuAdrian TesuAdrian Buna ziua doamnelor si domnilor ! Sunt bolnav de diabet tip1 [ ma injectez cu insulina de 4[patru] ori pe zi ] lucrez la o companie privata si vreau sa va ... (vezi toată discuția)
Pensie / indemnizatie de handicap pentru diabet zaharat tip 1 n_roxxanne n_roxxanne Stie cineva cum sa procedez pentru ca fiica mea de 18 ani care sufera de diabet zaharat tip1 insulinodependent sa obtina pensie de boala/ajutor ... (vezi toată discuția)